Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Måste sluta ha en skräll–stämpel nu”

Allsvenska juryn: “Det är AIK:s största problem”
Besard Sabovic har stor tilltro till sitt Mjällby.Foto: Kenta Jönsson / Bildbyrån
Mittfältaren kom till Listerlandet från Dalkurd.Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Trea i allsvenskan efter sju omgångar.

Besard Sabovics Mjällby ångar på, men är trötta på att kallas för skräll–lag.

– Vi borde faktiskt haft mer poäng än vad vi har, säger mittfältaren.

Sju omgångar av allsvenskan är spelade. Nykomlingen Mjällby ställs under torsdagen mot en annan – ett möte mellan tabelltrean och -sexan väntar på Påskbergsvallen. 

Besard Sabovic anslöt till Mjällby från Dalkurd inför säsongen och sågs på förhand som en viktig mittfältskugge för listerlänningarna. 22–åringen har levererat tillsammans med resten av laget, och hittar förklaringarna till framgången på flera olika ställen. 

– Hela laget tror på spelidén, vilket gör att vi alla drar åt samma håll precis hela tiden. Sen har jag fått mycket och stort förtroende från (Marcus) Lantz – det är också då som jag kan prestera som allra bäst. Jag tror också att flytten från Stockholm till Sölvesborg var väldigt nyttig, hemma kunde det finnas grejer som distraherade en, som att hänga med kompisar. Nu är det bara fokus på fotbollen, vilket är skönt.

Lämnade Djurgården efter fem år

Besard Sabovic fick sin fotbollsfostran i Brommapojkarna innan han flyttade till Djurgården som 18–åring. Debuten kom i april 2016, men skador och utlåningar till BP och Dalkurd gjorde att det riktiga genombrottet aldrig kom i Djurgårdströjan. Mittfältaren har fortfarande god kontakt med sina tidigare lagkamrater.

– Det blir en del gliringar i Whatsapp- och Snapchatgrupper, de driver mycket och skriver ”skräll” varje gång vi vinner. Då frågar jag vem som slog ut vem ur cupen, sen blir det tyst, säger Besard Sabovic och skrattar.

Är det dags att sluta kalla Mjällby för skräll–lag?

– Helt klart. Det har gått sju omgångar, vi ligger trea och borde faktiskt haft fler poäng än vad vi har. IFK Göteborg gjorde mål mot oss i absolut sista sekunden, och Falkenberg hade bara ett skott på mål. Innan säsongen fick jag frågan om vi kommer stanna kvar – vi är här för att slåss om varje seger, varför skulle vi inte kunna vara topp fem, säger Sabovic och utvecklar:

– Jag tänkte faktiskt på det häromdagen, 'fan vad arg jag hade varit om jag mött ett lag som spelar som vi'. Vi jobbar så hårt för varandra i defensiven att motståndarna blir väldigt frustrerade.

Som Hammarby, till exempel?

– (skratt) Ja, exakt!