Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Irriterad – tvungen att byta nummer...”

Anel Ahmedhodzic har haft en intensiv vecka.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
MFF–talangen har omnämnts som landslagsman för Bosnien.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Nu hyllas mittbacken av Dplays Alexander Axén.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

BORÅS/MALMÖ. Sverige eller Bosnien för Anel Ahmedhodzic?

Efter de senaste dagarnas skriverier svarar nu huvudpersonen – som är irriterad.

– Det är många som har ringt, jag har varit tvungen att byta nummer, säger Ahmedhodzic.

– Sverige måste göra allt de kan för att få honom, säger Dplay-experten Alexander Axén.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att MFF:s mittbackstalang Anel Ahmedhodzic, vars föräldrar kommer från Bosnien–Hercegovina, hade bestämt sig för att i A–landslagssammanhang representera sina föräldrars hemland.

Detta förnekades senare av både Ahmedhodzic själv och hans pappa Mirsad – något som Anel Ahmedhodzic utvecklade efter MFF:s förlust mot Elfsborg.

– Det där är falskt, det ska inte vara ute i medierna. Jag har inte sagt något och det stämmer inte. Visst blir man lite irriterad, men jag försöker att inte lägga fokus på det, säger Ahmedhodzic när SportExpressen möter honom på Borås Arena.

– Det är många som har ringt, jag har varit tvungen att byta nummer.

Hyllas av experten

Nu hyllas MFF–talangen av Dplays expert Alexander Axén efter säsongsinledningen som personligen har varit bra, men tyngre för Malmö FF.

– Han är klart bäst i MFF i dag och en blivande landslagsspelare. Sverige måste göra allt de kan för att få honom, för det här är en framtida landslagsback. Det är klart att han kanske inte kommer starta i EM, men de måste göra allt för att behålla honom, säger Axén i Dplay.

Ahmedhodzic om 1-0–förlusten: 

– Det känns förjävligt, inte alls bra. För segt, inget bolltempo. Det har vi sagt, men det funkade inte i dag, säger han och fortsätter:

– Den har varit okej, men kan alltid bli bättre. Har gjort några misstag, men det känns bra. Det känns som att jag bara blir bättre och bättre.

Elfsborgs mål gjordes av Fredrik Holst i matchens 46:e minut.