Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Massrensning i HIF – han väljer att sluta

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Alexander Farnerud, Mamudu Moro, Fredrik Liverstam och Tobias Mikkelsens kontrakt löper ut och ingen av dem erbjuds nya avtal av HIF, säger chefsscouten Adil Kizil till Helsingborgs Dagblad.

Dessutom väljer Markus Holgersson att avsluta karriären.

– Nu är det dags att lämna över stafettpinnen till någon annan, säger han till klubbens hemsida.

Helsingborgs IF storstädar i truppen. Flera rutinerade spelare erbjuds inga nya kontrakt inför nästa säsong.

– I dagsläget har vi bestämt att inte erbjuda dem nya avtal. Det stämmer, säger Adil Kizil till Helsingborgs Dagblad angående Farnerud, Moro, Liverstam och Mikkelsen.

Markus Holgersson väljer däremot självmant att sluta. 34-åringen ska framöver fokusera på sin civila karriär där han ska jobba med marknad, försäljning och ekonomi på Råå Bryggeri.

https://twitter.com/HelsingborgsIF/status/1194614642389196801

HIF tackar Holgersson

”Alla på Helsingborgs IF vill gratulera Markus till en lång och framgångsrik spelarkarriär med spel i sex länder och fem titlar. Han kommer för alltid finnas inskriven i historieböckerna som en del av guldtruppen från 2011”, skriver klubben på sin hemsida. 

Där säger Markus Holgersson:

– Jag vill tacka alla i HIF och alla supportrar för fantastiska tider här. Jag har vunnit SM-guld, två cuptitlar, spelat i Europa, varit med och tagit laget tillbaka till allsvenskan och stabiliserat det där. Nu är det dags att lämna över stafettpinnen till någon annan.