Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Martin Olsson stannar i HIF: ”Väldigt glada”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Glädjande besked för Helsingborgs IF. 

Klubben bekräftar på sin hemsida att Martin Olsson stannar i klubben säsongen ut.  

Den landslagsmeriterade backen är därmed tillgänglig inför Skånederbyt mot MFF på måndag. 

Efter över tio år som proffs i bland annat Blackburn och Norwich i England anslöt den landslagsmeriterade försvararen Martin Olsson, 32, till Helsingborgs IF i våras. 32-åringen skrev på ett korttidskontrakt inför den här säsongen och har varit en viktig spelare i ett HIF som gått tungt i allsvenskan. Olssons kontrakt förlängdes under juni månad men går ut den sista oktober och försvararens framtid i klubben har därför varit oviss. 

Stannar säsongen ut

Under onsdagen kom tillslut glädjande besked för alla HIF supportrar. 

Klubben meddelar att Olsson skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Det innebär att Helsingborg kan använda sig av försvararen under de avslutande fem omgångarna av allsvenskan och i händelse av kvalspel. 

”Vi är väldigt glada över att ha honom kvar i HIF och ser fortsatt framemot att se honom spela i den rödblåa tröjan!”, skriver klubben på sin hemsida. 

Helsingborg ligger för tillfället på negativ kvalplats. Här näst väntar ett prestigefullt Skånederby mot Malmö FF på måndag. 

Martin Olsson har spelat 21 matcher för Helsingborgs IF och gjort fyra assister. Försvararen var även uttagen till Janne Anderssons trupp till Nations League under hösten. Efter att ha tvingats att lämna återbud till den första samlingen fick Olsson speltid i såväl träningslandskampen mot Ryssland och i Nations League-förlusten mot Portugal.