Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Rosenberg straffas hårt efter armbågen

Publicerad

Markus Rosenberg fick rött kort för en armbåge i ansiktet på Djurgårdens Jacob Une Larsson. 

Nu har även Disciplinnämnden fattat beslut om ytterligare avstängning.

Det var i den 86:e minuten i toppmatchen mellan Djurgården och Malmö FF, vid ställningen 0-0, som Markus Rosenberg fick rött kort för en armbåge i ansiktet på Jacob Une Larsson. 

Rosenberg blev därmed omedelbart avstängd i kvällens hemmamatch mot Kalmar. 

Ärendet har också gått till Disciplinnämnden som fattar beslut om det ska bli fler matchers avstängning. 

Och nu har beslutet kommit.  

Markus Rosenberg stängs enligt MFF:s hemsida av ytterligare två matcher, det vill säga tre matcher totalt.

Han missar de allsvenska matcherna mot Kalmar FF och AFC Eskilstuna samt cupmatchen mot Trollhättan.

Därmed är han tillbaka till hemmamatchen mot IFK Göteborg söndagen den 27 augusti.

MFF överklagar inte avstängningen

MFF-tränaren Magnus Pehrsson säger till klubbens hemsida:

– Jag kan inte bedöma hur många matchers avstängning som är rimligt, men min spontana reaktion är att det är bra för oss och för Markus att han är tillgänglig i den sista matchen innan uppehållet. Det är positivt att få tillbaka honom till en så viktig match som mot IFK Göteborg, säger Magnus Pehrsson.

Markus Rosenberg har sedan tidigare bett om ursäkt för armbågen

– Jag träffar honom (Une Larsson) med armbågen. Så det är väl rött kort. Sen så är orsaken till att armbågen är där, för att han kramar mig och håller om mig. Domaren står bra till och jag träffar honom. Det är inte meningen att träffa honom, utan det är för att komma ur greppet, sa Rosenberg efter matchen.

– Jag kände inte att jag träffade honom just då, utan bara att jag kom loss från greppet. Men domaren står bra till och han ser det.

MFF meddelar också att de inte kommer överklaga Disciplinnämndens beslut.

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag