Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marko Johansson återvänder till MFF

Här är Eric Larssons version av MFF-hymnen
Marko Johansson återvänder till Malmö FF.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Johan Dahlin är sliten och fick behandling i matchen mot Sirius.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Malmö FF-truppen förstärks.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF förstärker sin målvaktsuppsättning.

Marko Johansson återvänder från Mjällby.

– Han kommer att lämna oss direkt, säger Mjällbys sportchef Hasse Larsson till Kristianstadsbladet.

Malmö FF har problem på målvaktsposten. Den givna ettan Johan Dahlin har spelat samtliga allsvenska minuter i år och med ett komprimerat spelschema sliter det på 33-åringens kropp.

I senaste matchen, borta mot Sirius, fick han behandling av fysteamet för att kunna fortsätta. Oro har därför väckts inför torsdagens cupfinal mot IFK Göteborg – framför allt med tanke på att reservmålvakten Dusan Melicharek inte kunnat träna eller spela på lång tid.

Nu har Malmö FF löst problemet. 21-årige Marko Johansson kallas hem efter att ha varit utlånad till Mjällby under första halvan av året.

Debuterade som 16-åring

Marko Johansson gjorde sin A-lagsdebut för Malmö FF redan som 16-åring när han fick hoppa in i Champions League-kvalet mot Zalgiris Vilnius sommaren 2015. Han har de senaste åren varit utlånad till Trelleborgs FF, Gais och nu senast Mjällby. Han kan återvända till MFF trots att låneavtalet egentligen sträcker sig till november.

– Vi kunde ha satt emot, men han visade tydligt att han vill tillbaka till Malmö FF. Vill han inte själv spela i Mjällby AIF så vill inte vi heller. Vi vill bara ha spelare i Mjällby AIF som vill spela här, säger Mjällbys sportchef Hasse Larsson till Kristianstadsbladet.