Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mardrömsresultat för Malmö i playoff

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF fick en drömstart med två tidiga mål.

Sen kom raset.

Efter 2-2 hemma mot Midtjylland väntar nu en tuff retur nästa vecka.

– Det är surt att vi står här med 2-2 när det hade kunnat bli 5-0 med lite flyt, säger Markus Rosenberg. 

Malmö FF fick en drömstart i playoffspelet till Europa league mot Midtjylland under torsdagen.

Markus Rosenberg ordnade ledning till hemmalaget redan efter 12 minuter och efter 25 spelade matchminuter hade de en bekväm 2-0-ledning tack vare Marcus Antonsson.

Men MFF släppte in danskarna i matchen igen och i andra halvlek lyckades de både reducera och sedan kvittera, via Gustav Wikheim och Ayo Simon Okusun.

Nu får de ett tufft läge inför returmötet på bortaplan den 30 augusti.

– Vi vill spela och vill göra mål. Jag tycker att vi gör det jättebra i 60 minuter. Sedan blir vi kanske lite för påverkade när de får 2-1, säger MFF-målvakten Johan Dahlin som var missnöjd med sitt agerande vid danskarnas reducering.

– Ettan tar jag ett kliv åt höger, jag ser inte bollen. Sedan rinner den genom ett par ben. Det är så klart en boll jag ska ta. 

”Vi är betydligt bättre”

Lagkaptenen Markus Rosenberg är besviken över resultatet.

– Missnöjd med resultatet, nöjd med prestationen, det är klart att det är perioder de sista trettio när det inte är bra. Men överlag en fantastisk fotbollsmatch från vår sida. Det är surt att vi står här med 2-2 när det hade kunnat bli 5-0 med lite flyt. Vi är betydligt bättre än 2-2 hemma, säger Markus Rosenberg efter matchen.

– De första 60 var ett skönt kvitto, det är svårt att förklara varför, men 2-1-målet tar energi. Det målet var ett slumpmål, det är ett skott som jag som ska täcka den men den går igenom mig och in i mål.

I returen är Malmö FF nu piskade att vinna - eller spela oavgjort om man gör fler än tre mål - för att nå gruppspelet i Europa League. 

– Men det är den här fotbollen vi vill spela, ta ut oss till max och pressa högt. Taktiken vi gick in med lyckades, vi tog bort det de var starka på, så överlag är jag nöjd med väldigt mycket.

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se