Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet efter de oroande bilderna

Malmö FF:s Anders Christiansen får utgå skadad i mötet med Elfsborg.
Bilderna var oroande.
Foto: C More
Befarade mardrömsbilder på Anders Christiansen som klev av planen med lindat knä.
Foto: C More
Christiansen kommer med lugnande besked.
Foto: C More
Anders Christiansen.
Foto: C More

Befarade mardrömsbilder på Anders Christiansen som klev av planen med lindat knä. 

Nu kommer han med lugnande besked.

– Jag fastnade i den här pissplanen och vi ville inte chansa. Jag kanske kan träna redan i morgon, säger han till C More efter 3-0-segern mot Elfsborg.

Efter en mållös timme på Borås arena fick Malmö FF äntligen hål på Elfsborg. Anders Christiansen stod för förarbetet och Guillermo Molins tryckte in returen till 1-0.

Men glädjen blev kortvarig.

Med kvarten kvar att spela tvingades Christiansen avbryta matchen. Detta efter att ha fastnat i konstgräset och, som det ser ut på repris, vridit till sitt vänstra knä.

– Jag är rädd att det är en vridning av knät, det är bara att hålla tummarna, säger kommentatorn Patrik Westberg i C More.

Experten Erik Edman fyller i:

– Är det någon MFF absolut inte vill ha skadad i det här läget är det Christiansen. Han vrider förmodligen knät.

Den danske mittfältsstjärnan blev liggande länge på planen, men kunde efter ett par minuter linka av den med knät lindat.

Lugnande besked från Christiansen

Malmö FF vann sen matchen med 3-0 efter att Jo Inge Berget gjort mål från straffpunkten och Marcus Antonsson placerat in slutresultatet med vänsterfoten.

Efter matchen kom Anders Christiansen med relativt lugnande besked till MFF-supportrarna.

– Det går lite snabbt, men jag fastnade i den här pissplanen och kände av insidan av knät. Men vi ville inte chansa, så jag klev av, säger han till C More.

– Jag vet inte, jag kanske kan träna för fullt redan i morgon. Det liknade den skada jag hade min första säsong i MFF, men då var det andra knät. Men jag ska inte måla fan på väggen. Som jag ser det kan jag kanske träna i morgon, eller tisdag, onsdag. Ingen stress över det. 

Angående guldstriden:

– Det är status quo. Djurgården är i fantastisk form. Vi ska vinna resten av matcherna. Vi har kvalitén för att vinna resten, men det blir svårt. Så länge chansen finns går vi för guldet. Inget annat är accepterat i Malmö, säger Christiansen.