Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mardrömsbeskedet mitt i bottenstriden

Martin Olsson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Martin Olsson i kamp med Aron Johansson.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Martin Olsson har drabbats av covid-19.

Det meddelade Helsingborgs IF under fredagskvällen.

”Martin, som inte varit med HIF-truppen sedan den 8 november, är isolerad och mår bra”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Helsingborgs IF står inför viktiga veckor där laget behöver ta poäng för att inte återvända till superettan som man lämnade 2018.

I Andreas Granqvists frånvaro har Martin Olsson tagit över lagkaptensbindeln och varit så pass bra att Janne Andersson tagit tillbaka honom till landslaget.

Men nu ser det ut som att Helsingborg får klara sig utan sin mittback/vänsterback en tid efter ett positivt covid-19-test.

Martin Olsson har covid-19

”Martin Olsson kom hem från landslagssamlingen i onsdags och kände sig lite hängig. Han testades då för covid-19 och provresultatet kom tillbaka positivt. Martin, som inte varit med HIF-truppen sedan den 8 november, är isolerad och mår bra”, skriver Helsingborg på sin hemsida.

Klubben skriver också att man har informerat landslagsledningen om det positiva testet.

Helsingborg möter Elfsborg, Falkenberg och Norrköping i slutspurten av allsvenskan och har två poäng upp till Kalmar på allsvenskans kvalplats.