Mardrömsbeskedet: Missar flera månader

Irma Helin är ny expert i Discovery som sänder allsvenskan. Här är hennes topp tre.
Rasmus Bengtsson
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jon Dahl Tomasson
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är jätteavbräcket för Malmö FF.  

Enligt SportExpressens uppgifter måste Rasmus Bengtsson operera knät - och väntas inte vara tillgänglig för spel de kommande månaderna. 

Definitivt besked angående exakt vad det är för skada och hur länge mittbacken blir borta kommer efter operationen som görs i nästa vecka. 

Men vill det sig illa riskerar 33-åringen att missa stora delar av säsongen 2020. 

Rasmus Bengtsson har under en längre tid varit en av allsvenskans absolut bästa spelare och en nyckel i Malmö FF. Den A-landslagsmeriterade 33-åringen har varit given i startelvan i såväl allsvenskan som Champions League och den här säsongen var det meningen att han skulle vara en fortsatt nyckel i MFF:s satsning mot SM-guldet. 

Men nu kommer ett rejält bakslag. 

Bengtsson tvingas till operation 

Efter att ha tagit en kortisonspruta i knät var han inte tilltänkt till den allsvenska premiären, men det såg till en början ut som att Bengtsson skulle vara tillbaka rätt snabbt. 

Så blir det inte. 

Istället väntar nu operation av knät för mittbacken, det bekräftar flera källor för SportExpressen. Exakt vad det är för typ av skada och hur länge han blir borta är fortfarande oklart men han kommer inte vara tillgänglig för spel de kommande månaderna. 

Kan missa stora delar av året 

Vill det sig illa kan han komma att missa stora delar av säsongen 2020, även om MFF:s förhoppning är att det ska bli ett positivt besked efter operationen som görs i början av nästa vecka. 

MFF:s sportsliga ledning överväger just nu om man ska ta in någon ersättare och har kollat upp ett par alternativ om det skulle bli så att det blir ett negativt besked efter operationen. 

Får klara sig till 15 juli 

Det svenska transferfönstret stänger under söndagen men öppnar igen den 15 juli, då svenska klubbar återigen kan värva spelare. Fram tills dess kommer dock MFF se ut att få klara sig med Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen och Pavle Vagic som mittbackar i truppen, även om det finns ett par spelare som Eric Larsson och Oscar Lewicki som kan täcka upp på den positionen. 


LÄS MER: Allt du behöver veta inför allsvenskan 2020

LÄS MER: Betyg på alla lag i allsvenskan

Senaste nytt inför premiären. Se

Har du saknat Allsvenskan?