Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömmen: Kan bli borta i över en månad

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Krisande Helsingborgs IF får klara sig utan sin lagkapten Andreas Granqvist. 

Landslagsspelaren har åkt på en ljumskbristning och kommer vara borta fyra till sex veckor, enligt HIF:s läkare Harald Roos. 

- Jag är besviken och frustrerad, säger ”Granen” till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborg har enbart spelat in en poäng efter tre matcher i allsvenskan. Nu kommer nästa tunga besked för klubben. Kaptenen Andreas Granqvist kommer vara borta under en längre tid. 

Backen har tidigare haft problem men en ljumske och under matchen mot Kalmar var han tvungen att lämna planen på grund av skadan. 

Enligt landslagets medicinska ansvariga har backen gått för fort fram i sin rehabilitering. Granqvist själv vill dock inte kritisera HIF:s behandling av skadan. 

- Jag brukar stämma av med landslagsläkaren då och då, och de gjorde jag nu också. Jag har jobbat hårt med fysiken under den långa försäsongen, och känt mig i väldigt bra form. Det är tråkigt att det blir så här när det roliga äntligen börjar, säger mittbacken till HD.

Enligt HIF:s läkare Harald Roos rör det sig om en bristning i ljumsken vilket betyder att ”Granen” kommer vara borta i fyra till sex veckor. 

Helsingborg ställs mot Häcken under måndagen.