Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otäck skada när HBK skrällvann

Phil Ofosu-Ayeh tvingas lämna planen på bår.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Phil Ofosu-Ayehs allsvenska premiär varade bara i 19 minuter.

Sedan blev Halmstads högerback utburen på bår med en misstänkt korsbandsskada.

Matchen slutade 1-0 till Halmstad efter ett sent mål av Mikael Boman. 

– Jag försöker bara koncentrera mig på att hålla ner bollen och får en bra träff. Det var jäkligt härligt när den gick in, säger segerskytten.

Det var efter knappt 20 minuters spel mellan Halmstad och Häcken som olyckan var framme. 

Hallingarnas nyförvärv Phil Ofosu-Ayeh hoppade för att försöka ta ner en långboll med adress Leo Bengtsson, men missade bollen och landade illa. 

HBK:s högerback hoppade för att försöka ta ner en långboll med adress Leo Bengtsson, men missade bollen och landade illa.

– Ser ut att vara något med knät. Det ser inte bra ut, säger Pär Hansson. 

– I landningen har han fart åt sidan. Då blir trycket på vänsterbenet. Det är jättetråkigt att se, fortsätter han. 

Efter en stund kunde Ofosu-Ayeh lämna planen på bår. I HBK befarar man nu en allvarlig skada.

– Vi misstänker att Phil har dragit sitt korsband vilket är oerhört tråkigt. Skador är tyvärr en del av fotbollen men det är jättetråkigt för hans skull, säger tränaren Magnus Haglund.

Misstänkt knäskada i Halmstad-Häcken

HBK-defensiven var trots det stabil. Topptippade Häcken lyckades inte ta sig till några riktigt farliga chanser i första halvlek.

– Jag tycker vi gör det taktiskt bra. Vi möter ett bollskickligt lag och gör någon räddnig på skott utifrån. Sånt får man räkna med. Annars håller vi det bra och vi har bra omställningar, säger HBK-kaptenen Andreas Johansson till Discovery+.

Häckens Leo Bengtsson var en av få som utmanade HBK-försvaret men hans skott från straffområdeslinjen, efter en långboll från Joona Toivio, var inte innanför målramen.

– Den skulle jag ha satt. Jag får med mig den bra men avslutet är mindre bra, säger Bengtsson till Discovery+.

Bengtsson kom aldrig ut till andra halvlek. En smäll mot revbenen gjorde att han inte kunde fortsätta. Han ersattes i elvan av Ali Youssef.

Boman hjälte för Halmstad

Matchen såg länge ut att sluta 0-0, men i den 85:e minuten kom matchens enda mål - och det var hemmalaget HBK som gjorde det.

Inhopparen Mikael Boman dök upp i bortre delen av straffområdet och kunde prickskjuta in segermålet på volley bakom Häckens målvakt Pontus Dahlberg.

– Jag smyger på bakre och bollen kommer perfekt till mig. Jag tänkte på att hålla ner den och det var riktigt gött att se den att gå in, säger Boman.

– Det är riktigt gott att vara tillbaka i allsvenskan, göra mål och ta tre poäng i premiären, avslutar HBK:s segerskytt.