Markus Rosenberg. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNMarkus Rosenberg. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Magnus Pehrsson. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNMagnus Pehrsson. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Magnus Pehrsson. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

”Man känner sig otroligt skyldig”

Publicerad

Magnus Pehrsson ut och Daniel Andersson in.

Nu berättar MFF:s lagkapten Markus Rosenberg om tränarbytet i klubben.

– Jag tog det otroligt personligt, säger Rosenberg.

Efter två segrar på de senaste åtta allsvenska matcherna fick Magnus Pehrsson lämna det Malmö FF som ligger tia i tabellen.

MFF-ledningen fattade beslutet efter 0–1-förlusten borta mot Trelleborgs FF i söndags och spelarna informerades på måndagen.

Det är en känslosam Markus Rosenberg som berättar om hur han upplevt tränarbytet.

– Det kommer som en chock samtidigt som man vet hur den här businessen fungerar och det har väl inte varit några positiva toner över Magnus och våra resultat den sista tiden, säger MFF-kaptenen och förklarar att han känner skuld.

– När det kom direkt efter matchen (mot TFF) kände jag att jag tog det otroligt personligt. Det handlar inte om Trelleborgsmatchen, men det är ändå den som är på näthinnan. Hade jag gjort mål där hade vi vunnit och då hade Magnus varit kvar.

"Man är inte mer än människa"

Markus Rosenberg erkänner att han tänkt tanken på att Magnus Pehrsson skulle få komma att lämna Malmö FF.

– Det kan visa sig i slutändan att det var behövligt. Men man är inte mer än människa, säger Rosenberg och fortsätter.

– Det handlar inte bara om resultat. Det är en människa med fru och två barn, en person jag har kommit väldigt nära. En människa som varit i föreningen i ett och ett halvt år och gjort tre dåliga veckor. Och där man själv känner sig otroligt skyldig. Eftersom man själv inte heller har presterat. Magnus har också haft en dålig period, men vi har varit lika dåliga vi spelare. 

– Sedan vet vi hur det fungerar, det är alltid tränaren som ryker först. 

Beslutet att byta ut Magnus Pehrsson mot Daniel Andersson togs av MFF-ledningen utan att först konsultera spelarna.

– Det här var ett beslut som togs högre upp, ingenting där frågan ställts till oss.

Tränarskiftet kom drygt två dygn innan mötet med serieledande Hammarby, något som Markus Rosenberg anser spelat roll för hur spelarna påverkats av beskedet.

– När det sker så här och det är så tätt in på match då blir det ett skifte och så är det en ny röst och så måste du fokusera om direkt. 

Tycker du att beslutet var rätt?

– Det får vi se. Framtiden får säga.

Samma tränare som sin son

På onsdagen möter Malmö FF serieledande Hammarby, en match Markus Rosenberg ser fram emot.

– Det känns skönt att spela match i det här läget. Jag är sådan att jag trivs bäst när matcherna kommer tätt.

Vad tror du Daniel Andersson kan tillföra redan så här på kort sikt mot Hammarbymatchen?

– Vi får se. Du får fråga min son. Han har honom som tränare.

– Det var faktiskt kul. Något roligt i det hela. Min son kom hem i går och sa: "Pappa, vi har samma tränare", säger Rosenberg vars son spelar ungdomsfotboll i Höllviken där även Daniel Andersson bor med sin familj.

– Jag sa till honom: "Vi får se. Jag tror kanske att du har fått en annan tränare till nästa gång. Vi får se om han hinner träna båda lagen".

Om Daniel Andersson som tränare för Malmö FF:s A-lag säger Rosenberg:

– Vi får se vad han står för för fotboll. Det är klart att den är mer malmöitisk. Man behöver inte förklara mycket mer än så. Han kan laget, det är tre matcher, sedan får vi ett uppehåll och får se vad som händer där.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag