Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målvaktstalangen förlänger med MFF

Målvaktens Mathias Nilsson förlänger med MFF.
Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Malmö förlänger även kontraktet med målvaktstränaren Jonnie Fedel.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Mathias Nilson förlänger med Malmö FF.

Den talangfulla målvakten har skrivit under ett nytt tvåårskontrakt.

– Jag är nöjd med den tvåårsplan som MFF presenterat för mig och jag ser fram emot att få fortsätta utvecklas här, säger han till MFF:s hemsida.

Under tisdagen meddelade Malmö även att målvaktstränaren Jonnie Fedel förlänger sitt avtal. 

Mathias Nilsson skrev lärlingskontrakt med Malmö FF i september 2017 och har sedan dess bland annat varit utlånad till Lunds BK. 

Tidigare under tisdagen kunde Kvällsposten avslöja att 21-åringen skrivit under ett nytt tvåårskontrakt med Malmö FF. Vid 16-tiden bekräftades nyheten av MFF.

– Det känns väldigt bra och det är skönt att få allt klart. Malmö FF betyder mycket för mig och det är klubben som gjort mig till den jag är i dag. Jag är nöjd med den tvåårsplan som MFF presenterat för mig och jag ser fram emot att få fortsätta utvecklas här, säger Mathias Nilsson till MFF:s hemsida. 

Eftersom Johan Dahlin skadade axeln och opererades tidigare under hösten klev Marko Johansson fram som Jon Dahl Tomassons förstaval mellan stolparna. Det i sin tur gjorde Mathias Nilsson till skåningarnas andramålvakt. 

– Jag trivs med Jonnie som tränare och vi är ett gott målvaktsgäng som alltid hjälper och stöttar. Även om vi är konkurrenter pushar vi varandra för att bli bättre och utvecklas, säger den 21-årige målvakten. 

Mathias Nilsson inledde fotbollsåret 2020 i söderettan med Lunds BK men kallades tillbaka till MFF under hösten.

– Mathias tar hela tiden steg i sin utveckling och besitter en stor potential. Vi hade hoppats att han skulle få mer speltid i Lund, men med tanke på Johans skada fick han vara hos oss större delen av säsongen. Han är en stor talang och en spelare vi tror på både nu och i framtiden, säger sportchef Daniel Andersson.

Fedel får förlängt

Under tisdagen kommunicerade Malmö FF även att man förlänger kontraktet med målvaktstränaren Jonnie Fedel. Avtalet gäller till och med 2023 och kommenteras på följande sätt av Fedel:

– Jag trivs jättebra med det jobbet jag gör och så länge jag ser att mina målvakter utvecklas så känner jag mig inspirerad till att fortsätta. Under förra året fick jag också möjligheten att utvecklas genom att få ett större ansvar över våra defensiva fasta situationer. Jag har lärt mig en hel del och jag tycker att spelarna varit duktiga på att ta till sig de direktiv som vi i ledarstaben har försökt få fram. Jag är oerhört stolt över att få fortsätta vara en del av Malmö FF, säger han till klubbens hemsida

Sportchefen Daniel Andersson:

– Jonnie har väldigt fina ledaregenskaper och våra målvakter uppskattar honom enormt, titta bara på hur de presterar. Han är en viktig del i ledarstaben med sin kompetens, sin personlighet och erfarenhet som varit med och bidragit till många av våra framgångar de senaste åren. Jonnie Fedel har varit här länge och han vet hur det är att vara i Malmö FF. Vi är aldrig nöjda och det är aldrig Jonnie heller, han strävar alltid efter att göra saker och ting bättre.