Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga beskedet: ”Har gått alldeles för fort”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Pär Hansson missade Helsingborgs IF:s allsvenska premiär i söndags.

Nu är det klart att målvakten kan vara tillbaka först till höstsäsongen.

– Vi kan bara konstatera att det har gått alldeles, alldeles för fort. Man har underskattat den kraft det innebär att stå i mål i fotboll. Under samma resa har man upptäckt att ligamentet inte är tillräckligt starkt. Jag behöver därför de här månaderna för att kunna gå på igen, säger Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborgs IF avslutade 2018 med avancemang till allsvenskan och stort firande.

Pär Hansson avslutade året med nackkrage och smärta.

I matchen mot Frej i slutet av september hoppade målvakten upp för att plocka ner en boll.

Han landade på huvudet och skadade nacken.

– Om man tvingas ha nackkrage så är det så klart allvarligt men det är skönt att jag kommer kunna bli helt återställd. Det är sagt att jag ska ha halskragen i tolv veckor. Det kanske kan gå snabbare än så men jag räknar med att säsongen är körd. Sen hoppas jag att jag kan vara redo till försäsongen och att det blir allsvenskan nästa år, sa Hansson till Kvällsposten då. 

Pär Hansson gjorde sitt bästa. Träningsdosen och intensiteten ökade stegvis.

Men han var inte redo till försäsongen.

Och han var inte heller redo till den allsvenska premiären mot IFK Norrköping där den 21-åriga talangen Kalle Joelsson i stället gjorde allsvensk debut, vaktade HIF-målet och tillsammans med Rasmus Jönsson lyftes fram som matchhjälte.

Pär Hansson borta hela våren

Nu slår Pär Hansson fast att frånvaron fortsätter våren ut – minst

Skadorna på ligamenten i nacken gör att han i nuläget inte tränar fotboll alls.

– Det är väldigt svårt att från läkarhåll sätta en tidsgräns och det förstår jag också. Men vårsäsongen kan man lägga åt sidan. Den kommer jag inte att hinna, säger Pär Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Efter två säsonger i superettan är Helsingborgs IF tillbaka i allsvenskan. Laget vann sin premiär, hemma på Olympia, med 3-1 mot IFK Norrköping efter två mål av Rasmus Jönsson, ett av Andri Bjarnason och ett av gästernas Jordan Larsson som har ett förflutet i just HIF.

I nästa omgång väntar Häcken på bortaplan. Den matchen spelas på lördag med avspark klockan 16.00 på Bravida arena.