Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blir snuvad på historiskt rekord

Inget rekord för Carljohan Eriksson.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Blåvitt vann matchen med 3–1.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Det blir inget rekord för Carljohan Eriksson. 

Mjällby-målvakten behövde hålla nollan i en halvlek mot IFK Göteborg för att radera Håkan Svenssons rekord från 1999/2000. 

Men så blev det inte, Blåvitt tog ledningen efter 28 minuter genom Carl Johansson som blev tvåmålsskytt i 3–1-viktorian. 

Inför matchen på Strandvallen handlade det mesta om två saker: 

Skulle IFK Göteborgs tabellkris förvärras? 

Skulle Mjällbys målvakt Carljohan Eriksson sätta ett nytt rekord i antal hållna nollor? 

Mjällby åkte på rött kort

Eriksson behövde hålla tätt i en halvlek (43 minuter närmare bestämt) för att radera Håkan Svenssons Halmstad-rekord från 1999/2000. Svenssons nolla varade i hela 808 minuter. 

Knappa halvtimmen spelad fick vi svaret på det sistnämnde frågan. Det blev inget rekord för Carljohan Eriksson. IFK Göteborg tog ledningen i matchminut 28 genom Carl Johansson. Blåvitt-spelaren nådde högst upp på en hörna och 1-0 var ett faktum. Strax därefter blev det nattsvart för hemmalaget när Ivan Kricak fick direkt rött kort. 

– I vanliga fall brukar det räcka med gult kort, men i det här fallet såg det ut som allvarlig skada kopplat till det hela så blev det rött, förklarar Discoverys expertkommentar Jens Fjellström.

Hosam Aiesh kunde dock spela vidare. 

”Inget skönspel direkt” 

Målnickaren Carl Johansson gjorde på Strandvallen sitt första allsvenska mål för IFK Göteborg för säsongen. 

– Vi kunde nog gjort ett till i första halvleken för vi skapade mycket lägen. Sedan påverkas matchen av deras utvisning också, säger Johansson i tv-sändningen.

Mjällbys Joel Nilsson så klart inte lika belåten i halvtidsintervjun:

– Det är mycket kamp, inget skönspel direkt. Men vi kämpar på och med tio man siktar vi på fasta situationer och omställningar.

Berg punkterade matchen 

Mjällby fick dock en smakstart på den andra halvleken. Hemmalaget med långt inkast i den 49:e minuten och bollen damp ner framför fötterna på Amin Sarr som tryckte in kvitteringen. Taffligt försvarsspel av Blåvitt i den situationen. 

Med kvarten kvar återtog dock Blåvitt ledningen – och återigen var det Calle Johansson som knoppade in bollen i nät. Mittbacken tvåmålsskytt! 

I den 83:e minuten punkterades tillställningen när Hosam Aiesh hittade Marcus Berg som från nära håll nickade in 3–1. Ett decimerat Mjällby ett slaget lag. 

Matchen slutade också 3–1 och Blåvitt förbi Mjällby i tabellen med en poäng mer inspelad. Blekingelaget Maif har två pinnar ner till kvalplats.

Amoo frälser Hammarby på övertid