Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målvaktens besked: ”Vill tillbaka till MFF”

MFF:s Marko Johansson spelar för fjärde säsongen på ett utlåningskontrakt.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF lånar ut målvakten Marko Johansson, 21, till Mjällby. 

– I ett längre perspektiv vill jag komma tillbaka till MFF igen och konkurrera om en startplats, säger Johansson.

Affären har varit på gång en tid – vilket Kvällsposten rapporterade om i tisdags när sajten Minboll avslöjade att Marko Johansson var nära ett utlåningskontrakt med allsvenska nykomlingen Mjällby.

Nu är alla parter överens.

Det betyder att MFF-målvakten fortsätter sin karriär utanför Malmö.

Marko Johansson var först utlånad till Trelleborgs FF under två säsonger, inledningsvis i allsvenskan och sedan i superettan. Senaste säsongen har han representerat Gais.

– Det känns jättebra. Jag hade ett bra år i Gais där jag fick ta mycket ansvar och utvecklades som målvakt. Nu är jag tillbaka i allsvenskan och det ska bli roligt att få spela på den högsta nivån igen, säger Johansson till MFF:s hemsida.

Malmömålvakten börjar få rutin mellan stolparna. Han debuterade i A-laget redan som 16-åring när han hoppade in och höll nollan i Champions League-kvalet mot litauiska FK Žalgiris Vilnius. Nu väntar ännu en säsong i högsta serien.

– Mitt mål är att spela så mycket som möjligt och hjälpa Mjällby att etablera sig i Allsvenskan, säger Johansson.

Daniel Andersson nöjd med utlåningen

MFF:s sportchef Daniel Andersson kommenterar utlåningen så här:

– Vi är väldigt nöjda med Markos utveckling i Gais. Trots att han är ung har han redan hunnit samla på sig en hel del rutin under sina utlåningar. Det är viktigt som målvakt.

– Det här är en bra lösning för alla parter att Marko återigen får värdefull speltid och denna gång i en allsvensk klubb.