Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Målvakten lämnar MFF: ”Är rätt läge”

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL IBL BILDBYRÅ

Fredrik Andersson lämnar Malmö FF. 

Nu ser målvakten emot nya utmaningar. 

– Jag har haft en fantastisk tid i MFF men nu är det rätt läge att gå vidare, säger Andersson. 

Etablerade andremålvakten Fredrik Andersson skrev på för Malmö FF sommaren 2015. 

Han har sedan dess varit klubben trogen och totalt har det blivit elva matcher i den himmelsblå tröjan. Han har varit andremålvakt bakom först Johan Wiland och sedan Johan Dahlin. 

Nu står det klart att han lämnar MFF. 

– Jag har tackat nej till ett par kontraktsförslag från klubben. Självklart är det kul och smickrande att de ville behålla mig, men jag måste tänka på min karriär också och jag vill hitta en klubb där jag får spela och bli förstemålvakt, säger han. 

Hur ser du på tiden i Malmö FF?

– Den har varit fantastisk. Jag tycker att jag har utvecklats väldigt mycket som målvakt och det har varit sporrande och utvecklande att ha fått ha så hård konkurrens mot först Johan Wiland som blev utsedd till allsvenskans bäste målvakt och sedan även fått konkurrera med Johan Dahlin. 

– Sedan måste jag också tacka Jonnie Fedel vår målvaktstränare. Han har trott på mig och jag känner att jag utvecklats enormt under honom. 

– Men nu känner jag att det är dags att ta nästa steg i karriären. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Malmö FF – direkt i Messenger 

 

Fredrik Andersson: ”Får se vad som händer”

Vad har varit höjdpunkterna i MFF-tröjan?

– Det har varit SM-guldet så klart och när man fick sitta med på bänken när vi gick vidare i Champions League. Att inte kunna höra vad man säger framför fansen som sjunger när vi gått vidare det är minnen man alltid kommer att bära med sig.

– Jag har fått uppleva två SM-guld, två cupfinaler och även varit med och tagit oss vidare till Europaspel två gånger. Det är minnen jag alltid kommer att bära med mig.

Har du några konkreta anbud nu?

– Vi får se lite vad som händer. Jag ska prata med min agent och se vad han har för något. Jag är 30 år och hoppas kunna stanna kvar i allsvenskan och etablera mig som förstemålvakt.