Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Målvakten lämnar Kalmar – efter tio år

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han kom till klubben 2012 från FC Rosengård.

129 allsvenska matcher och 30 hållna nollor senare tackar Lucas Hägg-Johansson för sig i Kalmartröjan.

– Jag är otroligt tacksam för allt det som Kalmar gett mig under tio år, säger han.
Samtidigt har Kalmar gjort klart med målvakten Jakob Kindberg, som ansluter från division 1-klubben Örebro-Syrianska.

Lucas Hägg-Johansson, 27, kom till Kalmar FF från FC Rosengård 2012. Sedan dess har han varit smålänningarna trogen men har under två omgångar lånats ut till Oskarshamn. 2016 gjorde han sin debut i allsvenskan hemma mot Malmö FF, i en match som slutade 1-1.

Efter det har målvakten från Malmö gjort 129 matcher i allsvenskan och har hållit nollan hela 30 gånger för sitt Kalmar. 

Kontraktet med KFF löper ut den här säsongen och nu meddelar klubben att det inte förlängs. 27-åringen har därmed gjort sitt i Kalmartröjan.

Lämnar efter tio år: ”Ett sant nöje”

– Jag är otroligt tacksam för allt det som Kalmar gett mig under de tio år som jag spenderat i staden och framför allt som representant för er, Kalmariter och supportrar till Kalmar FF. Vi har haft hårda prövningar. Det har varit år där vi varit uträknade men där vi aldrig gett oss, när det har gällt som mest så har vi alltid varit som starkast, säger Hägg-Johansson i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.  

Ett särskilt tack vill han rikta till lagets tränare Henrik Rydström, som under den gånga säsongen förde Kalmar till en sjätteplats i allsvenskan, efter flera tunga år resultatmässigt. 

– Min uppskattning och tack går även till Henrik Rydström för den vision du har för dina spelare och föreningen, det är ett sant nöje att verka under ditt ledarskap, säger 27-åringen. 

Flera förstärkningar på målvaktssidan 

Kalmar har sedan tidigare gjort klart med den brasilianske målvakten Ricardo Friedrich. 28-åringen blev klubbens första nyförvärv inför säsongen 2022 när han presenterades i slutet av november.

Under tisdagen presenterade klubben även ytterligare ett nyförvärv på målvaktssidan: Jakob Kindberg, 27, som ansluter från division 1-klubben Örebro-Syrianska. Han har tidigare representerat bland annat Karlslunds IF. 

– Med Jakob in i truppen känner vi att vi får ett starkt och spännande målvaktsteam med Ricardo, Jakob och vår unge Casper Andersson, säger Kalmars sportchef Jörgen Petersson till klubbens hemsida.Tv: Se fler sportnyheter