Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmös pik till AIK: ”Kan ha problem...”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF ställs mot AIK i Svenska cupens kvartsfinal.

Tränaren Milos Milojevic meddelar att vare sig Sören Rieks eller Anders Christiansen är avskriven till det mötet.

Dessutom skickar han en passning till det svartgula laget.

– Det viktigaste är att vi spelar på vår nivå med vår intensitet. Jag tror AIK kan ha problem med det, säger serben.

Under måndagskvällen lottades Svenska cupens kvartsfinaler och för MFF:s del väntar gigantmöte hemma mot AIK.

Efter måndagens träning fick Milos Milojevic frågor om helgens match.

– Ett klassiskt möte. Personligen hade jag inte någon favoritmotståndare inför lottningen men när man kommer till det här skedet med åtta lag kvar är det de bästa lagen som spelat bäst under försäsongen.

I fjolårets allsvenska kom AIK på samma poäng som svenska mästarna MFF och Milos Milojevic väntar sig tuffast möjliga motstånd till helgen. 

– Vi vet hur de spelar och vilka kvaliteter samt svagheter de har. Vi ska titta ännu närmare på dem men det viktigaste är att vi spelar på vår nivå med vår intensitet. Jag tror AIK kan ha problem med det, säger han och fortsätter:

– AIK är ett lag som som vet hur man vinner matcher och titlar. De har en vinnarmentalitet. Jag tror det här blir en bra motståndare för oss i den här fasen. 

John Guidetti har senaste veckan uppgetts klar för AIK, men ännu är inget påskrivet. Milos Milojevic tror att Stockholmsklubben blir än vassare med forne landslagsanfallaren i truppen.

– När Guidetti kommer blir det extra kvalitet i laget. Jag tror att han är sugen på att bevisa sig efter att inte ha spelat så mycket. 

Danska stjärnorna inte med på träningen

Under måndagsträningen saknades danska stjärnorna Sören Rieks och Anders Christiansen. Den sistnämnde skadade sig mot IFK Värnamo medan Rieks saknades helt.

Duon är inte avskriven till matchen mot AIK.

– Vi får se om Sören är redo mot AIK eller inte, säger Milojevic och kommenterar sedan ”AC”:

– Jag hoppas han kommer vara redo mot AIK, det är inte uteslutet. 

En glad MFF-nyhet är att Ola Toivonen nu är tillbaka i full träning. Anfallaren, som missade större delen av fjolårssäsongen, kan vara tillbaka lagom till allsvenska premiären.

– Förhoppningsvis är han redo till dess. Han kommer att spela nästa eller nästnästa U21-match, så antingen nästa vecka eller nästnästa. Då hinner han få en match innan premiären, konstaterar Milojevic.  

Tv: Toivonen tipsar om vin efter guldet.