Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmös nya anfallare: ”Jag hatar att förlora”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö FF:s nyförvärv Malik Abubakari har tränat i knappt två veckor med sin nya klubb.

Den 21-årige anfallaren är imponerad av vad han ser och tacksam över att vara i Malmö. 

Han lovar att ge tillbaka till klubben. 

– Nu är jag en del av familjen och måste ge allt för klubben varje gång jag får chansen, säger Abubakari.

För två veckor sedan presenterade MFF den ghananska anfallaren Malik Abubakari. 

21-åringen anslöt från Moreirense i den portugisiska ligan. Han berättar att han valt bort klubbar i Polen, Belgien och Portugal för att få spela i MFF.

Och skillnaden från tiden i Portugal är påtaglig.  

– Malmö FF är på en annan nivå. De spelar ute i Europa och det har alltid varit min dröm att få spela i en storklubb som denna, säger han.  

– När jag fick höra att Malmö ville ha mig blev jag jätteglad. Jag hade många erbjudanden och behövde bestämma mig. Men jag var glad att Malmö ville ha mig och det är därför är jag här. 

Känner sig redo att spela

Abubakari har tränat med sitt nya lag i knappt två veckor och från och med torsdagen är han spelklar för MFF. 

När debuten kommer återstår att se men 21-åringen menar att han är redo att spela redan till helgen. 

– Jag vet inte när, jag kommer att vänta på min chans. Det har alltid varit min dröm att spela framför tusentals fans, säger han.  

Han berättar att han körde försäsong med sin förra klubb och känner sig redo om Tomasson väljer att spela honom. 

– När tränaren säger att han behöver mig så är jag redo.  Jag är inte den typen av spelare som säger att jag inte är i tillräckligt bra form för att spela, jag är alltid redo.

”Är en del av familjen”

Vad får då Malmö i sin nya anfallare? 

– Jag är en spelare som kan anpassa mig efter olika sätt att spela. Jag försöker att göra det som tränaren vill och spela så som laget spelar. Jag vill hjälpa laget att nå sina mål. MFF är den största klubben i Sverige och de vinner mycket. Jag är en kille som hatar att förlora, jag vill alltid vara en del av det vinnande laget, säger han. 

Nyförvärvet berättar att han tidigare spelat som ytter och som släpande anfallare men främst ser sig själv som en ”nia”- vilket han spelat i under tiden i Portugal. Det är en position där Antonio Colak just nu spelar. 

– Han (Colak) är en mycket bra anfallare som gör många mål och som hjälpt laget till mycket poäng. Han är en toppenkille som jag har stor respekt för. Jag är inte här för att tävla med någon, om jag så får en minut så måste jag ge mitt allt. Nu är jag en del av familjen och måste ge allt för klubben varje gång jag får chansen, säger Abubakari.