Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vann efter drömminuter när stjärnorna saknades

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Första halvlek förblev mållös. 

Sedan gav mardrömminuter i hemmalaget Mjällby AIF gästerna Malmö FF övertaget. 

Inom loppet av fem minuter stod det 2-0 till de allsvenska serieledarna. 

– Jag är otroligt stolt över laget, säger Jon Dahl Tomasson.

Mjällby AIF tog emot Malmö FF under lördagen – som gjorde flera ändringar i startelvan och både Antonio Colak och Anders Christiansen vilades.

Inledningsvis stod hemmalaget upp bra mot Malmölaget som jagade sin tredje raka seger. Malmö hade stort bollinnehav, men svårt att skapa riktigt farliga lägen.

Adi Nalic hade tidigt chansen att peta in bollen i öppet mål i början av andra halvlek men lyckades ändå inte spräcka målnollan. 0-0 stod sig efter en halvlek.

Mardrömsminuter för Mjällby

Men 23-åringen behövde dock inte misströsta särskilt länge. I den 58:e matchminuten vann han en nickduell i straffområdet och prickade stolpen innan bollen med hjälp av studs via Mjällby-spelaren Jacob Bergström gick in i mål.  

– Det var lite tråkigt, men det är inte det viktigaste. Det viktigaste är att det blev mål, säger Nalic som dock efter matchen tilldelades målet i den officiella statistiken.

Och mardrömsminuterna rullade vidare i snabb takt för hemmalaget Mjällby.

Knappt fyra minuter senare var det dags igen. 

En kommunikationsmiss i hemmaförsvaret och 20-åriga Samuel Brolin lämnade Veljko Birmančević ensam med öppen kasse och kunde enkelt nicka in 2-0. Siffrorna stod sig matchen ut och de allsvenska serieledarna kunde förlänga sin segersvit. 

– Vi gör en jättestabil insats. Vi är nöjda och jag är nöjd, säger Nalic.

Flera förändringar i startelvan

Malmö FF är mitt uppe i ett hektiskt program och det märktes inför bortamatchen mot Mjällby AIF. Jon Dahl Tomasson som på flera träningar pratat om att han vill använda stora delar av sin trupp – valde i dag att ställa över formstarka Antonio Colak och Anders Christiansen. Samtidigt var Erdal Rakip och Bonke Innocent avstängda.

Det öppnade för flera ändringar i startelvan.

I stället fick nyförvärven Niklas Moisander och Malik Abubakari göra sina första starter i MFF-tröjan. Sebastian Nanasi och Veljko Birmancevic fick också chansen från start.

Tomasson hyllar sitt lag

Trots alla förändringar tyckte Nalic de flöt på bra.

– Det kändes jättebra och jättenaturligt. Vi har en så pass bred trupp och fantastiska spelare. Det är nya spelare som kommer in, spelare som vill ta för sig och visa upp sig. Vi fick den effekten vi ville och gjorde det riktigt, riktigt bra. Lite segt i första halvleken, men i andra så lossnade det, säger han.

Jon Dahl Tomasson säger på presskonferensen efter matchen att det absolut inte var en chansning för hans sida att låta Colak och Christiansen vila.

– Antonio har varit involverad i sex matcher på kort tid och AC har inte fått en ordentlig vila sedan han kom tillbaka från EM.

– Jag är otroligt stolt över laget. Oavsett vilka spelare jag väljer så tar de initiativ och tar chansen, säger han.