Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF tvingas ställa in firandet – ”AC” har corona

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

MALMÖ/STOCKHOLM. Mesta mästarna. 

Malmö FF säkrade sitt 21:a SM-guld när Sirius besegrades med 4-0. 

– Ni kommer att märka att när man vinner ett SM-guld så får man en hunger att vinna fler, säger Behrang Safari efter matchen. 

Laget skulle fira med en gemensam middag – som fick ställas in efter att Anders Christiansen testat positivt för covid-19.

MFF saknade tränaren John Dahl Tomasson som är smittad av coronaviruset. Den danske tränaren bekräftade under veckan att han kommer att missa matchen där Malmö FF kan säkra guldet. Även gästande Sirius saknade Hjalmar Ekdal som även han är coronasjuk. 

Hemmalaget rivstartade matchen direkt och tog ledningen redan efter tre minuter när Isaac Kiese Thelin nickade in Sören Rieks inlägg. Minuter senare var det dags igen och den här gången var Anders Christiansens tur. Mittfältaren fick bollen strax utanför straffområdet och pangade in 2-0.

– Det har varit något i luften. Det har varit fokuserat och målmedvetet många spelare som tagit ansvar. De kändes att det var något speciellt som skulle hända i dag, säger Malmös assisterande tränare Daniel Bäckström som ledde laget i guldmatchen.

Malmö FF vinner SM-guld

Men Malmö FF stannade inte där. De öste på för att säkra guldfesten. Jo Inge Berget slog ett inlägg som Ola Toivonen var högst på och 3-0 var faktum, och då hade det endast gått en kvart. 

Den andra halvleken var en lång transportsträcka till det stora firandet. Med kvarten kvar av matchen dundrade Eric Larsson ett skott från snävvinkel som letade sig hela vägen till bortre och som betydde 4-0. Resultatet stod sig och innebar att Malmö FF säkrar SM-guld med tre omgångar kvar. 

– Guldet betyder mycket så klart, man är 34 år nu och att ha prickat in ett SM-guld är jätteskönt. Vi har inte gjort så många snedsteg och ställt höga krav. Att det är tomma läktare är jättetråkigt, säger Ola Toivonen på presskonferensen efter matchen.

– Jag är glad, grabbarna är glada och hoppas supportrarna på stan är glada, fortsätter han.

– Fotbollen är inte den samma utan fansen. Det är så mycket mer än att de inte är här. Det är väldigt tråkigt att de inte får vara här i dag, säger Behrang Safari efter matchen

Så ska laget fira

På presskonferensen efter matchen kom - som sig bör - frågan om hur Malmö ska fira guldet på tal.

– Vi ska äta lite mat så får vi se vad som händer, det är fortfarande restriktioner, det blir annorlunda men vi ska nog ha det roligt, säger lagkaptenen Anders Christiansen som pekats ut som festfixaren.

Frågan bollas senare över till Behrang Safari.

– Du har ju pratat om dina cigarrer, säger Ola Toivonen.

– Ja, är det någon som kan fixa cigarrer, man måste alltid ha med en cigarr och sedan dricka i lagom mängder, några av oss har internmatch i morgon, säger Safari med ett skratt.  

Guldet var det första för många MFF-spelare, samtidigt var det Behrang Safaris fjärde. 

– Ni kommer att märka att när man vinner ett SM-guld så får man en hunger att vinna fler, säger Safari efter matchen. 

Något större firande blev det dock inte för Malmö FF.

Efter matchen mot Sirius skulle laget till Malmö Live för att slutet sällskap fira titeln där med en middag i skybaren.

Men efter matchen kände flera spelare sjukdomssymtom och truppen coronatestades.

Malmö FF skriver på sin hemsida att Anders Christiansen testat positivt för covid-19. 

– Anders kände ingenting före matchen. Han gjorde en stark insats på planen, firade efteråt och gjorde intervjuer, men när adrenalinet hade lagt sig kände han sig håglös och hade magont. När de övriga spelarna åkte i väg med bussen stannade Anders kvar med vår lagläkare och tog ett snabbtest som var positivt, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.