Malmö värvar svensk från Premier League

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF fortsätter att värva. 

Enligt SportExpressens uppgifter är den offensive yttern Peter Gwargis från Brighton muntligt överens med MFF - som ser ut att vinna dragkampen om anfallaren mot bland annat Elfsborg. 

MFF hoppas kunna presentera 20-åringen inom de närmaste veckorna. 

Det var i går som ryktena om Peter Gwargis till Malmö FF dök upp på sociala medier. Gwargis köptes som 17-åring av Premier League-laget Brighton 2018 och klubben betalade då Jönköpings Södra närmare 20 miljoner kronor för spelaren. Men anfallaren har haft svårt att ta en plats och slå sig in i Premier League och har hittills gjort tre matcher för Brighton i Ligacupen. 

Utgående kontrakt 

Hans kontrakt går ut till sommaren och enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen är nu Malmö FF nära att bli nästa klubbadress för 20-åringen. Inget är helt klart eller påskrivet ännu men förhandlingar mellan klubbarna har pågått ett tag. Spelaren är också muntligen överens med MFF där de regerande svenska mästarna hoppas att kunna göra klart de sista detaljerna med både Brighton och spelaren inom kort. Allt talar för att den vänsterfotade yttern presenteras officiellt inom de närmaste veckorna. 

Nära att sälja Traustason 

Sedan tidigare har SportExpressen avslöjat att Marcus Antonsson lånas ut till Halmstad BK, något som blev officiellt under torsdagsmorgonen. Malmö FF har på kort tid gjort klart med anfallaren Antonio Colak och yttern Veljko Birmnacevic. MFF är även när att sälja Arnor Traustason till New England Revulution i MLS.