Wiland rasande efter MFF:s tapp

Kingsley Sarfo nätade men firade inte efter sitt mål.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Det räckte dock inte för Malmö FF. Matchen slutade 3-3.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Kingsley Sarfo såg ut att bli hjälte i debuten.

Då rasade Malmö ihop fullständigt.

Efteråt sågade Johan Wiland det egna laget.

– Jag är så jävla förbannad just nu. Vi kommer aldrig vinna allsvenskan om det är så här. 

Serieledaren Malmö FF fick en drömstart på matchen mot Sirius då Jo Inge Berget nickade in Mattias Svanbergs fina inlägg redan i den sjunde minuten. Och strax innan halvtidsvilan var det dags igen.

Den här gången rullade norrmannen in 2-0 efter fint samarbete med landsmannen Magnus Wolff Eikrem i Sirius straffområde.

I den andra halvleken fick gästerna kontakt efter att Jesper Arvidsson fått in en reducering i den 66:e minuten. Men glädjen blev kortvarig för Uppsalalaget.

För bara en stund senare utökade Kingsley Sarfo till 3-1 efter att ha snappat upp en lös boll i straffområdet och distinkt prickat in sitt första mål i den himmelsblåa matchtröjan.

Kingsley Sarfo gjorde succé i Sirius under den allsvenska våren och kopplades ihop med Premier League-jätten Manchester City - och när han gjorde mål så firade han väldigt återhållsamt.

Sågar det egna laget: "Jävla förbannad"

Efter matchen var målvakten Johan Wiland minst sagt missnöjd med resultatet.

Och efter att ha tappat tre poäng till ett oavgjort resultat höll han inte igen med känslorna.

– Vi lattjar, och spelar futsal och slår passningar som gör att vi sätter oss själva i skiten. Det gör att de får chanserna.

På presskonferensen säger Magnus Pehrsson att ni måste sluta lattja, och börja vilja vinna matcher?

– Det är ju det jag säger. Det här med lattjandet och all den här skiten med sulor, klackar och all den djävulskapen får vi lägga av med. Det funkar inte om vi ska vinna matcher, säger han och fortsätter:

– Jag är så jävla förbannad just nu. Vi kommer aldrig vinna allsvenskan om det är så här. Jag hoppas alla förstår allvaret i att tappa poäng så här. Nu kunde vi ha ryckt ifrån igen, men nu ger vi andra chansen att komma ikapp. 

Vad tänker du på när du pratar om lattjandet?

– Jag tänker inte på något speciellt, bara att vi ska sluta med sån skit. Att vi ska spela fotboll på det sättet vi har sagt i flera matcher. Vi ska vara stabila, springa mer än motståndarna och göra det jobbet vi ska göra. Det gör vi i 65 minuter sen tror vi att vi är världsmästare och då går det så här.

Vad är värst. Sättet ni tappar matchen på, eller att ni bara får oavgjort?

– Sättet vi tappar poängen på. För vi har den här matchen i egna händer fullständigt. Det är egentligen tre situationer jag tycker vi har full kontroll på sen sätter vi oss själva i skiten. 

Hyschade publiken efter kvitteringen

Ghananen vägrade fira målet mot sin gamla klubb och sträckte upp händerna i luften i en avväpnande gest.

– Jag är lycklig över att ha gjort mål, men jag ville visa respekt, säger Sarfo till C More efter matchen.

Sirius fick in ytterligare ett reduceringsmål genom Stefano Vecchia i den 83:e minuten och i den 90:e minuten kom kvitteringen genom Philip Haglund – som hyschade den påtagligt frustrerade hemmapubliken.

3-3 stod sig matchen ut och publiken på Swedbank stadion buade ut sitt Malmö FF.

Philip Haglund var mer ödmjuk efteråt.

– Malmö var mycket bättre och stundtals körde de över oss. Så det var kanske inte så realistiskt att vi skulle hämta ikapp, säger han till C More.

Kingsley Sarfo:

– Det var en fantastisk match, vi borde ha vunnit.