Eric Larsson och MFF förlorade mot Hammarby med 2-3. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNEric Larsson och MFF förlorade mot Hammarby med 2-3. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Eric Larsson och MFF förlorade mot Hammarby med 2-3. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Nye tränaren, sportchefen Daniel Andersson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNNye tränaren, sportchefen Daniel Andersson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Nye tränaren, sportchefen Daniel Andersson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
MFF:s Alexander Jeremejeff. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅNMFF:s Alexander Jeremejeff. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
MFF:s Alexander Jeremejeff. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö stängde in sig – efter nya förlusten

Publicerad

Malmö FF åkte på sin fjärde raka förlust efter 2-3 mot Hammarby. 

Efter matchen stängde de in sig i omklädningsrummet. 

– De är under ett oerhört tryck, säger C More:s expert Olof Lundh. 

Malmö FF slog Djurgården med 1-0 på hemmaplan den 3 maj och fick då till synes lite arbetsro. 

Men efter det har de gått ner sig totalt. Först förlorade de hemmamötet med rivalen IFK Göteborg och följde upp det med att bli krossade i finalen av Svenska cupen av Djurgården. 

Därefter föll de mot Trelleborg med 0-1 vilket ledde till att Magnus Pehrsson fick sparken och sportchefen Daniel Andersson tog över som huvudtränare. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

MFF stängde in sig efter nya förlusten

I sin första match ställdes han och MFF mot serieledande Hammarby och skåningarna hade ledningen två gånger om i matchen. Men föll med 2-3 efter att ha fått Lasse Nielsen utvisad. 

Efter lagets fjärde raka torsk så stängde laget in sig i omklädningsrummet på Tele 2 arena. 

– Vi väntar på Daniel Andersson eller en annan Malmöröst, men de har stängt in sig i omklädningsrummet. Så just nu går vår kamp mot en låst dörr, säger C More:s programledare Lasse Granqvist. 

– De är pressade, det märkte man redan inför cupfinalen. De är under ett oerhört tryck och man såg på Daniel Andersson i dag att han led, fyller experten Olof Lundh i. 

Daniel Anderssons ord efter förlusten

På presskonferensen en stund senare berättade Andersson om hur besviken han är. 

– Det är väldigt tufft. Först förlorar vi cupfinalen sedan torsk mot TFF och Magnus fick lämna. Det har varit mycket och vi har samlat ihop oss, vi gör allt vi kan men det spelar ingen roll vi sitter här med noll poäng, säger han och fortsätter: 

– Vi straffar Bajen flera gånger och gör två mål på bortaplan. Det ska räcka till seger men gör inte det. Det är väl egentligen det. Vi försvarar för dåligt.

Vad sa ni efter?

– Det är inte så mycket att säga. Vi står utan något. Vi visade att vi kunde såra Bajen.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag