Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö skadefria inför Europa League-kvalet

Uwe Rösler har en nästan helt frisk trupp att sätta på planen mot Ballymena i Europa League. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Malmö FF gör sig redo för ett nytt Europaäventyr.

Och man gör det med en nästan helt skadefri trupp. 

– Jag förväntar mig att alla tränar, sade Uwe Rösler inför matchträningen på Stadion.

Trots serieledning och en riktigt fin vårsäsong har Malmö FF haft en del att göra i sjukstugan. 

Försvarstrion Lasse Nielsen, Franz Brorsson och Rasmus Bengtsson har samtliga dragits med skador och missat en rad allsvenska matcher under våren. 

Även offensivt har MFF plågats av skadade spelare.

Jo Inge Berget har haft problem med sina ljumskar sedan ett möte med Kalmar FF i maj och Fouad Bachirou har missat en rad av Malmös senaste matcher. 

”Alla tränar”

Men den sista tiden har skadesituationen lättat rejält för skåningarna. Inför torsdagens Europa League-möte med nordirländska Ballymena United har huvudtränaren Uwe Rösler en mer eller mindre helt skadefri trupp till sitt förfogande. 

Den enda spelaren som med all säkerhet missar mötet är nyförvärvet Jonas Knudsen, som ännu inte kan registreras för spel. 

– Jag har inte fått det slutgiltiga beskedet från det medicinska teamet ännu. Men jag förväntar mig att alla tränar, konstaterade Rösler under en presskonferens på onsdagen. 

Torsdagens Europa League-kval drar i gång klockan 19:00 i Malmö. Returen spelas den 18 juli på anrika Ballymena Showgrounds i Nordirland.