Tavlan i fråga. Foto: C MoreTavlan i fråga. Foto: C More
Tavlan i fråga. Foto: C More
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TTFoto: CLAUDIO BRESCIANI/TT
 Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT

Malmö räddade – av målvaktstavla

Publicerad

Det blev delad pott efter matchen mellan Hammarby och Malmö FF under onsdagskvällen.

Detta sedan Malmös Anton Tinnerholm kvitterat genom ett vänsterskott i mitten av andra halvlek.

– Det är en jättetavla, den ska han ha alla dagar i veckan, säger experten Jon Persson i C More angående målvakten Ögmundur Kristinssons ingripande.

– "Öggi" har bett om ursäkt till killarna i omklädningsrummet, säger tränaren Jakob Michelsen.

Inför storpublik ställdes serieledarna Malmö FF mot mittenpositionerade Hammarby på onsdagskvällen.

Publiken på Tele2 Arena bjöds inte på någon målmässig underhållning i den första halvleken, men det brann likväl till nere på konstgräset.

Hammarbys Marcus Degerlund och Jo Inge Berget fick båda nämligen en varning efter en tilltrasslad situation de båda emellan så fick båda varning – och Berget röt till rejält mot domarna.

– Domarna har bestämt sig för att ta Malmö i dag, och då får man gult kort på sånt, säger han i C More.

Räddades av målvaktstavla

Gällande matchen i stort var det hemmalaget Hammarby som tog ledningen efter ett distansskott av Arnor Smarason.

Men ledningen höll bara i sig i en dryg kvart.

Då kom nämligen Anton Tinnerholm på högerkanten i en av sina patenterade offensiva räder. Inspelet blev misslyckat, men när bollen studsade tillbaka drog han till själv med vänstern.

Bollen gick i en båge mot bortre delen av målet, och trots att Kristinsson var på plats så kunde han inte hålla bollen.

– Den där ska han ta, han måste vara väldigt besviken, säger kommentatorn Anders Andersson i C More.

"Det är en jättetavla"

Även i studion var man skarpt kritisk till insatsen från Ögmundur Kristinsson.

– Det är en jättetavla, den ska han ha alla dagar i veckan. Båda händerna är ju där, ett misstag, säger Jon Persson och får medhåll av Hasse Backe:

– Ja, mellan händerna. Han kan inte riktigt bestämma om han ska boxa eller tippa. Han försöker greppa och misslyckas, så är det.

Efteråt berättar Hammarbys tränare Jakob Michelsen om Ögmundur Kristinssons ord i till lagkamraterna:

– "Öggi" har bett om ursäkt till killarna i omklädningsrummet. Han sa att han skulle ha tagit den där bollen och jag håller med honom, säger Michelsen.

– Vi möter Malmö FF och jag tycker att vi gör en bra match och vi gör det bra som får med oss en poäng. För Malmö FF är det inte en fråga om utan när de ska vinna SM-guld. Vi har FCK i Danmark och vi har Malmö FF i Sverige. De har mest pengar och ska också vinna SM-guldet, säger tränaren om matchen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag