Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF nära att värva peruansk stjärna

Foto: BPA/MB MEDIA / BPA/MB MEDIA BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF satsar rejält på att gå för SM-guldet och ta sig till Europaspel. 

Enligt SportExpressens uppgifter är peruanske mittfältsstjärnan Sergio Pena i princip klar för MFF – och väntas landa för läkarundersökningen inom de närmaste dagarna. 

Går allt som planerat presenteras 25-åringen inom kort och därmed köps han loss från FC Emmen i Nederländerna för över tio miljoner kronor. 

Malmö FF tar emot skotska Rangers FC i morgon i det första mötet av två i kvalet till Champions League. MFF är i den tredje rundan då de redan vunnit mot Riga och HJK Helsingfors och de skotska mästarna är ytterligare ett hinder på vägen för MFF:s mål att nå gruppspelet i Champions League. 

SportExpressen har redan avslöjat att Atalantas sportchef Giovanni Sartori är på plats i Malmö i veckan för att försöka göra klart Anel Ahmedhodzics övergång till klubben. 

Sartori på plats 

Sartori ska vara på plats på tisdagens match och sedan inleda förhandlingar med MFF gällande mittbacken. Ahmedhodzic kan alltså göra sin sista match i MFF-tröjan om parterna kommer överens. 

Men det är inte det enda som pågår i Malmö FF just nu. 

Sportchefen Daniel Andersson är på väg att ta in en riktig meriterad mittfältsstjärna. Det handlar om Perus mittfältare Sergio Pena, något som Sportbladet var först med att rapportera om.  25-åringen, som tillhör nederländska FC Emmen, var med och spelade från start i Copa America. Han gjorde mål mot Colombia och startade även semifinalen mot Brasilien. 

Väntas presenteras officiellt

Parterna ska vara muntligt överens om en ett kontrakt och MFF ska vara nära att komma överens med FC Emmen. Går de sista detaljerna igenom kommer Pena till Malmö inom de närmaste dagarna för att presenteras officiellt. Övergångssumman är på drygt tio miljoner kronor.