Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF:s stjärna inte med på sista träningen

Höjdpunkter: MFF tog ledningen - Wolfsburg vände och vann
Arnor Traustason.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Jon Dahl Tomasson.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ingen Arnor Traustason på sista träningen inför mötet med Wolfsburg och islänningen missar med all sannolikhet stordramat.

Men Jon Dahl Tomasson har stora förhoppningar om ett nytt malmöitiskt Europamirakel.

– I alla spelares karriärer finns det matcher som lever för alltid. Det är en sådan match vi vill skapa, säger MFF-tränaren.

Den isländske landslagsstjärnan Arnor Traustason startade bortamötet mot Wolfsburg men tvingades bryta redan efter drygt 20 minuter.

Orsaken var en smäll som Traustason fick mot Syrianska i svenska cupen.

Sedan dess har Malmö FF:s offensiva stjärna varit ur full fotbollsträning och när MFF tränade sitt sista matchförberedande pass inför Wolfsburgs-returen så saknades Arnor Traustason.

Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson ville dock inte ge bort för mycket information inför torsdagens drama och nöjde sig med att konstatera att bara Bonke Innocent är helt borträknad från spel i returen.

– Bonke är inte med i morgon. Sedan får vi se vad kvällen bjuder på och så tar jag ut en trupp i morgon, säger MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson.

Att Traustason skulle vara aktuell för spel mot Wolfsburg utan att ha varit i full träning alls sedan matchen i Tyskland är dock osannolikt.

Men Jon Dahl Tomasson ser ändå positivt på den utmaning som väntar.

Tomasson har MFF:s plan för succé klar

Efter 1–2 i Wolfsburg räcker 1–0 på Stadion för avancemang för Malmö FF.

– Vi lever fortfarande. Vi har skaffat oss en enastående möjlighet och den ska vi jaga, säger Jon Dahl Tomasson som ser en stor fördel för MFF i att man har bortamatchen i benen.

– Nu vet vi vad som krävs. Det är en stor fördel. Vi vet att vi måste bli skarpare i alla delar på banan och vi kan bli skarpare. Det ser jag fram emot. 

Malmö FF har ett förflutet av stora segrar i returmatcher på hemmaplan.

Genom åren har klubbar som bland andra Sparta Prag, Red Bull Salzburg och Celtic kommit till Malmö med ledningar i bagaget, för att sedan åka hem som förlorare.

– Det är alltid skillnad att spela på hemmaplan och på bortaplan i matcher som de här, säger Jon Dahl Tomasson och gläntar lite på sin strategi inför returen.

– Vi ska inte kasta oss framåt. Då kan vi få ett mål i nacken och det vore riktigt riktigt dumt. Vi ska ”stay in the game”. Det är en match på två gånger 45 minuter och kanske även tilläggstid, det ska vi förbereda oss på.

Matchen startar 18.55.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.