Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF:s passning till svenska rivalerna

Allt om Malmö FF och guldstriden i Allsvenskan i Guldrushen i Expressen TV.
Uwe Rösler på presskonferensen inför mötet med Dynamo KievFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Anders Christiansen tränar inför mötet med Dynamo KievFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Malmö FF tränar inför mötet med Dynamo KievFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

KIEV. Malmö FF ställs mot Dynamo Kiev i Europa League på torsdagskvällen. 

Då passar både spelare och ledar på att skicka en passning till sina allsvenska konkurrenter hemma i Sverige. 

– Vi uppskattar att vara underdogs för en gångs skull, säger Uwe Rösler på onsdagens presskonferens.

Malmö FF inleder Europa League-gruppspelet mot Dynamo Kiev på bortaplan. Dagen innan matchen får Rasmus Bengtsson frågan om skillnaden på att möta internationellt motstånd, och om han håller med om att de sällan inte är favoriter i sina matcher.

– Vi är alltid favoriter hemma i Sverige, men nu ska vi spela mot ett annat lag med massor av erfarenhet i de här sammanhangen. Det blir en svår match, säger han. 

Även Uwe Rösler passar på att skicka en pik mot Sveriges och allsvenskans håll när han får frågan om hur väl förberett hans lag är inför uppgiften på Kievs Olympiastadion.

– Vi har bra koll på laget eftersom vi mötte dem i februari i Marbella. Vi är så förberedda vi kan och vi ser fram emot att spela mot dem på en fantastisk arena, säger han.

”Det blir ett riktigt test för oss”

– Om vi har en riktigt bra dag kan jag se att vi får ett resultat här. Men vi behöver ha en bra dag för att få det. Vi är underdogs men vi uppskattar att vara det för en gångs skull, vi är inte det så ofta.

Att Malmö FF har en vana att spela ute i Europa de senaste åren är någonting som Rösler lyfter fram som en stor fördel för honom som tränare när han ska förbereda sitt lag inför Europa League-gruppspelet.

– När man spelar på den här nivån måste man anpassa sig lite i hur man tar sig an matcherna. Men jag jobbar med väldigt rutinerade spelare i Malmö FF och jag vet att de inspireras av de här utmaningarna, säger han.

– I morgon blir det ett riktigt test för oss, för vi spelar mot det bästa laget i vår grupp. Men det är en öppen grupp och vi kan förhoppningsvis behålla den öppen genom att få med oss ett bra resultat i morgon. 

Se SportExpressens nya programformat ”Guldrushen”. Allt om Allsvenskan, AIK, Djurgården, Malmö, Hammarby och andra lag i guldstriden.