Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsbeskedet – fem stjärnor missar

Jo Inge Berget.Foto: CHRISTER THORELL / ALL OVER PRE / CHRISTER THORELL / ALL OVER PRE
Anders Christiansen, avstängd mot IFK Göteborg.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Fouad Bachirou, knäskadad.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF till seriefinal mot IFK Göteborg utan mittfältsgeneralerna Anders Christiansen och Fouad Bachirou.

Med även Jo Inge Berget ur spel saknar MFF fem viktiga spelare på Gamla Ullevi.

– Jag ser väldigt mycket fram emot matchen och är nöjd med det lag jag har, säger MFF:s tränare Uwe Rösler.

Fouad Bachirou är knäskadad och riskerar att missa resten av vårsäsongen för Malmö FF.

Då Anders Christiansen, mot Elfsborg i söndags, drog på sig säsongens tredje varning saknar MFF även sin andra stora mittfältsstrateg i torsdagens seriefinal mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Uwe Rösler hade redan inför matchen mot Elfsborg hopp om att norska storstjärnan Jo Inge Berget kunde spela då. Men mycket talar nu för att norrmannen missar även mötet med IFK Göteborg.

När MFF tränade på onsdagen var Berget inte med.

– Vi pratar hellre om spelarna som är tillgängliga, säger Uwe Rösler som bekräftar att Jo Inge Berget inte är med i truppen.

Lewicki mittfältare mot Göteborg?

Utan Berget i truppen minskar Malmö FF:s alternativ så väl i anfallet som på flera mittfältspositioner. När MFF vände 0–1 i paus till 4–1 seger hemma mot Hammarby byttes Jo Inge Berget i halvtid in som wingback.

På mittbackssidan saknar Malmö FF fortsatt så väl Franz Brorsson som Lasse Nielsen och frågan nu är hur Uwe Rösler och hans stab formerar laget.

Mycket talar för att Oscar Lewicki tar steget upp på mittfältet där Erdal Rakip mot Elfsborg startade bredvid den nu avstängde Christiansen.

Det innebär i sin tur att Eric Larsson sannolikt flyttas tillbaka till den mittbacksposition som han framgångsrik vikarierade på fram till Elfsborgsmatchen.

Utan Jo Inge Berget i form nog att konkurrera ut Andreas Vindheim talar det mesta för att Vindheim tar startplatsen som höger wingback.

Matchen på Gamla Ullevi startar 19.00 på torsdagskvällen.

Läs mer: Så spelar Malmö FF i Europa i sommar