Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rivalen ger upp guldet: ”Det ska mycket till...”

Isaac Kiese Thelin och Jo Inge Berget.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Ola Toivonen firar sitt 1-0.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Toppkonkurrenten Häcken besegrades med 3-0 – efter två mål av Isaac Kiese Thelin..

Kanske var det guldtåget som gick.

– De har varit det bästa laget i år så det ska mycket till att något lag tar in det på åtta, nio matcher, säger Häckens mittfältare Erik Friberg efter seriefinalen.

Ettan mot tvåan ställdes mot varandra. Malmö FF mot Häcken i en seriefinal. 

MFF tog tag i matchen från minut ett och fick inte vänta alltför länge för ett ledningsmål. 

Isaac Kiese Thelin fick bollen vid mittplanen, vände bort sin försvarare och hittade fram till Ola Toivonen som löpte sig fri och placerade 1-0 bakom en chanslös Pontus Dahlberg. 

– Det var ett fint mål. Omvända roller för en gångs skull. Vi har saknat samarbetet lite de senaste matcherna så det är skönt att vi får utdelning, säger Toivonen.

Tio minuter senare var det dags igen. 

Kiese Thelin tvåmålsskytt

Inkast-specialisten Jonas Knudsen kastade ett långt inkast och mitt bland Häcken-försvaret dök Kiese Thelin upp och stångade in 2-0. Häcken såg tagna ut och lyckades inte återhämta sig. 2-0 blev första halvlekens slutresultat. 

Sex minuter in i den andra halvleken blev Kiese Thelin tvåmålsskytt när han, efter flipperspel i straffområdet, satte 3-0. Häcken lyckades aldrig resa sig och matchen slutade med en MFF-seger.

– Det var inte så mycket att säga om. De senaste veckorna har Malmö gjort en hel del mål i början av matcherna. Vi klarar inte av att vara noggranna i början. Det är svårt att analysera matchen därefter för Malmö spelar på det resultatet. De kan spela ganska bekvämt, säger Andreas Alm och fortsätter:

– Jag tror inte att Marko Johansson gör en enda räddning. Vi kommer inte till avslut och det är oroväckande för oss.

MFF närmare SM-guldet

Segern gör att MFF tar ett stort steg närmare SM-guld.

– Vi kommer försöka vinna så många matcher som möjligt av de som är kvar sen får vi se. De ska halka till ordentligt om de inte ska vinna, konstaterar Häckens Erik Friberg.

Var det guldtåget som gick?

– Ja, då gick det väl för alla i så fall?

Ola Toivonen vill inte ta ut något i förskott.

– Nej, det är många matcher kvar. Vi har Hammarby, vi har Djurgården borta. Det är tuffa matcher så det lever än. Men vi leder med några fler poäng nu, säger anfallaren.

 

Eric Larsson spelar MFF-hymnen