Rosenberg ser ut att vara spelklar till söndagns cupmatch mot Dalkurd. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Rosenberg ser ut att vara spelklar till söndagns cupmatch mot Dalkurd. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF:s glädjebesked inför cup-premiären

Publicerad

Tre spelare drogs med skadebekymmer under lägret i Florida.

Samtliga är tillgängliga för spel i Malmö FF:s Svenska Cupen-premiär mot Dalkurd på söndag.

– Får vi en bra vecka på alla, så ska nog alla kunna vara uttagningsbara till matchen, säger Magnus Pehrsson till Sydsvenskan.

Magnus Pehrsson har hela sin trupp disponibel till Svenska Cupen-premiären på Malmö Idrottsplats på söndag.

Markus Rosenberg, Arnor Traustason och Pavle Vagic drogs med skadeproblem på träningslägret i Florida, men alla är nu tillgängliga för spel när Dalkurd kommer på besök. Alla tre var med när laget på måndagen körde sitt första träningspass sedan hemkomsten.

– Detta var första passet i år där vi hade alla i truppen i full träning, så det känns jättebra, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson till Sydsvenskan.

Ingen försämring för Rosenberg

Malmö FF kommer fram till och med fredag att träna på hybridgräs innan man på lördagen går in på det hårdare underlaget på Malmö IP.

Veteranen Markus Rosenberg avstod spel mot DC United då han tampas med ryggproblem. 

– Han är känslig för underlagsbyten, så det gäller att vi är vaksamma och tar hand om det på rätt sätt, men det är ingen försämring från förra året i alla fall, säger Pehrsson.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag