Bachirou tar sig för låret under bortamatchen mot Sundsvall. Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNBachirou tar sig för låret under bortamatchen mot Sundsvall. Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bachirou tar sig för låret under bortamatchen mot Sundsvall. Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Malmö FF:s drömbesked kring skadade stjärnan

Publicerad

Fouad Bachirou skada såg ut att kunna bli ett ordentligt dråpslag för Malmö FF:s vårsäsong.

Men sent på måndagskvällen kom drömbeskedet.

– Det var positivt, säger läkaren Pär Herbertsson till klubbens hemsida.

Det var i matchen mot Sundsvall som innermittfältaren Fuoad Bachirou tidigt tvingades bryta matchen med kraftiga smärtor i sitt ena lår. Läkarna kunde snabbt konstatera att låret inte svarade fullt ut.

Men trots det fick man alltså positiva besked under måndagens magnetröntgen.

– Det var ett positivt svar eftersom det inte är någon konstaterad bristning eller blödning. Det visar en svullnad med ökad vätska i bicepsmuskeln, säger MFF:s lagläkare Pär Herbertsson till mff.se.

För närvarande jobbar man med att få ned svullnaden.

Att Bachirou missar onsdagens match mot Djurgården är redan ett faktum. Sannolikt står han även över måndagens möte med Brommapojkarna. Därefter får tiden utvisa när han gör comeback.

Detta är dock ett snabbare rehabiliteringsscenario än vad man först väntade sig.

– Det är smärtan som styr. När smärtan avtar kan man öka belastningen, säger Pär Herbertsson till mff.se.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag