Malmö FF:s chefsscout lämnar klubben

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF:s chefsscout Vito Stavljanin lämnar klubben. 

Efter tretton år i MFF flyttar han nu till superettanklubben Östers IF där han tar rollen som sportchef. 

– Det känns vemodigt att lämna efter 13 år, men jag är verkligen tacksam och stolt över den här tiden i klubben, säger Stavljanin till MFF hemsida.  

Chefscouten Vito Stavljanin kom till MFF år 2008 och har under sin tid i klubben fått uppleva åtta tränare, sex SM-guld och flera Europaspel.  

Men nu är eran slut, på sin hemsida bekräftar MFF att scouten lämnar klubben och flyttar till Östers IF där han tillträder som sportchef med start den 1 augusti.  

– Under min tid i Malmö har jag upplevt någonting som väldigt få personer i svensk fotboll har haft möjlighet att få uppleva. Det känns vemodigt att lämna efter 13 år, men jag är verkligen tacksam och stolt över den här tiden i klubben, säger Stavljanin till MFF:s hemsida.  

”Lagt ner sin själ i MFF”

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson hyllar trotjänaren för sitt arbete. 

– Vito har gjort ett fantastiskt arbete för klubben under alla de här åren. Han har bidragit till alla de framgångar som vi har haft med scoutingen så det blir ett stort tapp som vi får fylla. Vito är en väldigt varm och härlig människa som lagt ner sin själ i MFF. Vi har alltid haft en jättefin dialog under de här åren och jag hoppas att den fortsätter framöver också, säger han till klubbens hemsida. 

Vito Stavljanin:

– Det har varit fantastiskt att jobba med så många duktiga människor, väldigt spännande och utvecklande både yrkesmässigt och personligt. Tack alla underbara MFF:are, jag hoppas att våra vägar korsas igen och lycka till framöver.