Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö FF:s besked om jobbiga skadeproblemen

Carlos Strandberg. Foto: CHRISTER THORELL/IBL
Arnor Traustason. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT
Rasmus Bengtsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Efter att de båda utgick i matchen mot Vidi fanns varken Arnor Traustason eller Rasmus Bengtsson med på sista träningen inför mötet mot Dalkurd. 

Däremot var Carlos Strandberg tillbaka i träning efter sin skada. 

Det var efter en halvtimmes spel i första halvlek som Rasmus Bengtsson tvingades byta. En löpduell hem till eget straffområde slutade med smärta i knät, varpå Bengtsson fick bytas ut till förmån för Franz Brorsson. MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson sa då följande efter matchen

– Funktionen var nedsatt i knät, det var svårt att hitta diskmuskulatur. Så vi fick byta ut honom.

– Efteråt har vi tittat på knät, och det är stabilt. Så det inte är någon ledbandspåverkan. Vi följer upp i morgon. Och ska fortsätta utreda vad som hänt i knäleden.

Beskedet efter torsdagsträningen och innan avresan mot Gävle för match mot Dalkurd i morgon: 

– Vi har jobbat med Rasmus inne i gymmet. Han är ej med mot Dalkurd, men förhoppningar om att vara med i Ungern finns. Som jag sa efter matchen så var och är vi glada över att det inte var någon skada på knäleden, vilket underlättar rehabiliteringen, säger Jesper Robertsson.

Traustason kände yrsel

I samband med en stolpretur kolliderade Arnor Traustason med en Vidispelare – i samma veva slog han upp den huvudskada han ådrog sig i matchen mot Cluj. Yrsel och illamående gjorde att Traustason byttes ut och medverkade inte heller under torsdagens träning. 

– Mår bättre men är inte tillgänglig för i morgon. Alla medicinska tester har visat positiva resultat så förhoppningen är att han kan vara med mot Vidi, säger Jesper Robertsson. 

– Det kan finnas ett samband med smällen mot Cluj, men det är ingenting vi kan säga med hundra procents säkerhet.

En som däremot var tillbaka i träning var Carlos Strandberg. Anfallaren såg ut att vara i god form under den första kvarten av träningen. 

– Carlos stegrar belastningen från dag till dag och är väldigt nära spel. Vi gjorde tester i dag för att se om han kan vara aktuell redan till i morgon eller till nästa vecka. Det går framåt hela tiden – vi tar beslut under dagen hur vi gör, säger Jesper Robertsson.

Rotationer i truppen har förekommit under tidigare matcher med tanke på skadeläget och matchandet – även i den kommande mot Dalkurd planerar Uwe Rösler förändringar. 

– Matcherna kommer tätt och snabbt. Det är ett bra betyg för oss att vi fortfarande presterar i både allsvenskan och Europa, särskilt nu när vi har skador. Nu är laget "satt" – vissa spelare visste inte riktigt vad jag ville med mina laguttagningar under de första fem-sex matcherna. Bra saker tar tid; ibland får du chansen när du minst anar det. Då måste du ta den, och det är nyckeln till framgång. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!