Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö FF:s allsvenska genrep: Åker utomlands

Uwe Rösler tar med sitt MFF till Holland. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Träningsmatch mot Brentford i England.

Nu är det också Malmö FF:s allsvenska genrep klart – en bortamatch mot holländska AZ Alkmaar.

– Jag är verkligen övertygad om att de här europeiska matcherna ger oss något extra, säger MFF:s tränare Uwe Rösler.

På tisdagen åker Malmö FF till London för att möta Championship-laget Brentford i en träningsmatch.

Matchen som spelas efter inbjudan från Brentford, var planerad redan innan MFF förlorade mot Öster och sedan riskerade att åka ur svenska cupen och skulle spelats oavsett om Malmö FF gått vidare.

I den trupp som på tisdagen flyger till London finns bara två spelare med som startade i 2–0-segern hemma mot Fakenberg i lördags, Romain Gall och Carlos Strandberg.

– Jag var mycket nöjd med våra strikers mot Falkenberg. Sättet vi pressade på var till exempel mil bättre än mot Degerfors och Öster och Carlos gjorde en bra insats, säger Uwe Rösler som är tydligt att han vill ge Strandberg värdefull speltid.

– Han behöver speltid. Han gjorde en stor arbetsmässig insats mot Falkenberg. Jag har aldrig sett siffror som dem från Carlos förut och när den delen ser ut så är jag inte orolig för att hans mål inte ska komma, säger Uwe Rösler.

Avslutar med AZ Alkmaar

Efter mötet mot Brentford väntar Kalmar FF hemma på Stadion på söndag 15.00 och även efter det börjar planen efter MFF:s cupsorti klarna.

– Nu är tanken på att hitta en match till efter Kalmar, säger Uwe Rösler.

Även om Malmö FF inte säger någonting i den frågan så har IFK Norrköping gått ut på sin hemsida att man spelar hemma mot MFF fredagen 15 mars med avspark 16.00.

Helt klart är att Malmö FF i det allsvenska genrepet kommer att möta den holländska ligafyran AZ Alkmaar på bortaplan, torsdagen 21 mars 16.00.

– I matchen mot Alkmaar saknar vi spelare som är på landslagsuppdrag. Så då måste vi se hur många spelare vi har på plats och om vi behöver fler matcher innan det, säger Uwe Rösler som är mycket nöjd med att Malmö FF fått till mötet med AZ.

 – Jag ville verkligen ha ett utländskt motstånd. För jag är verkligen övertygad om att de här europeiska matcherna ger oss intensitet som vi kan ta med till vårt ligaspel och som förberedelser inför kvalet i Europa i sommar.

– Klubben ser det på samma sätt och det är jag glad för.

Klart är också att MFF-spelarna kommer att få en ledighet innan man går in i den allsvenska premiärveckan.

– Planen var hela tiden att ha fyra dagars ledighet innan vi går in i sista veckan innan vi möter Häcken i premiären. För att ge spelarna en möjlighet att återhämta sig både fysiskt och emotionellt, det håller vi fast vid, säger Uwe Rösler.

MFF:s trupp till mötet med Brentford

Dusan Melicharek (mv)
Lamin Sarr

Noel Hansson

Oscar Lewicki

Anel Ahmedhodzic

Samuel Adrian

Eric Larsson

Yahya Kalley

Egzon Binaku

Bonke Innocent

Erdal Rakip

Melker Nilsson

Amel Mujanic

Romain Gall

Laorent Shabani

Tim Prica

Carlos Strandberg

Adi Nalic

Läs mer: MFF:s cupsorti är inget annat än ett dunderfiasko