Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF värvar analytiker från PL-klubb

Sportchef Daniel Andersson tillsammans med tränare Jon Dahl Tomasson
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Karou Calamy och Paul Mitchell
Foto: Malmö FF

Chefsscouten Vito Stavljanin lämnade Malmö FF för jobbet som sportchef i Östers IF. 

Nu förstärker MFF ledarstaben med två analytiker. 

Duon Paul Mitchell och Karou Calamy ansluter till klubben.  

– Efter åtta år i Leicester ser jag det som en fantastisk möjlighet att få komma till MFF, säger Paul Mitchell till MFF:s hemsida. 

Chefscouten Vito Stavljanin lämnade MFF tidigare i somras för jobbet som sportchef i Östers IF och videoanalytikern Kevin Balvers flyttar till Arsenal. 

Det får MFF att rekrytera till organisationen runt A-laget och laget har nu presenterat de två analytikerna Paul Mitchell och Karou Calamy som har skrivit på varsitt kontrakt säsongen ut. De två nytillskotten kommer att arbeta med matchanalyser, prestationsanalyser, scouting och rekrytering. 

Jobbat i Leicester

 Paul Mitchell kommer närmast från arbete i Premier League-klubben Leicesters U23-lag. 

– Efter åtta år i Leicester ser jag det som en fantastisk möjlighet att få komma till MFF, det mest framgångsrika laget i Sverige. Jag får chansen att flytta till ett nytt land, ta del av en ny kultur och arbeta i ett lag som slåss om titlar och spelar i Europa. Det ska bli otroligt spännande att få vara en del analysverksamheten och hjälpa laget till nya nivåer, säger han till MFF:s hemsida. 

MFF:s sportchef Daniel Andersson kommenterar rekryteringen av Mitchell.

– Vi fick tips om Paul och tyckte han lät jättebra. Han är en matchanalytiker som har bra erfarenheter efter många år i England. 

Karou Calamy har dataanalys som sin starka sida men även arbetat med konstvetenskap. 

– I MFF använder vi analysmetoder som finns på den allra högsta nivån i internationell fotboll. Jag ser fram emot att hjälpa till att utveckla laget där målet är att alltid bli lite bättre än förra säsongen, förra matchen och förra minuten, säger han. 

Daniel Andersson menar att MFF nu testar nya saker i och med rekryteringen av Karou Calamy.

– Med Karou testar vi ett lite nytt arbetssätt. Han kommer jobba mycket med scouting men kommer även analysera vårt sätt att spela. Både kort och långsiktigt, så det är spännande att se vad det kan ge, säger Andersson till hemsidan.