Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF tippas ta guld: ”Jag älskar den pressen”

MFF väntas upprepa succén.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Malmö FF försvarar sitt guld.

Det är åtminstone vad Sveriges fotbollsjournalister tippar i samband med allsvenskans upptaktsträff.

– Jag gillar det, jag älskar att ha den pressen på mig, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Förra året vann MFF allsvenskan i överlägsen stil. Efter 30 omgångar var avståndet nio poäng ner till tvåan Elfsborg. I år är målet att upprepa bedriften.

De som till vardags bevakar allsvenskan tror att MFF lyckas. Enligt det sammanställda tipset blir det guldfirande i Malmö igen till hösten.

– Vi vill vinna igen och göra det ännu bättre än förra året, säger Jon Dahl Tomasson under upptaktsträffen.

Häcken tippas komma tvåa. Lagets tränare Andreas Alm har inga problem med att pekas ut som en av de största utmanarna till MFF i år.

– Jag vill att de flesta ska tippa oss. Det visar att vi presterat något. Vi är spetsiga, men vi har halva truppen borta och är sårbara. De minuter vi orkar är vi riktigt bra i anfallsspelet, säger Alm enligt TT.

Malmö FF har haft en tung försäsong med svaga resultat. I genrepet mot IFK Göteborg i fredags blev det däremot seger med 2-1. Jon Dahl Tomasson säger att det i träningsmatcher är viktigare att titta på prestationen i stället för resultatet.

– Vi jobbar hårt för att göra laget så klart och redo som möjligt. Det är fortfarande en byggarbetsplats med processer och nya spelare som har kommit in samtidigt som andra försvunnit. Man bygger för att i slutändan få det vackraste huset och det förväntar vi oss att vi ska få, säger Tomasson.


Så tippas allsvenskan av journalister och experter

1. Malmö FF

2. BK Häcken

3. Djurgårdens IF

4. Hammarby IF

5. IFK Norrköping

6. IF Elfsborg

7. AIK

8. IFK Göteborg

9. Örebro SK

10. Mjällby AIF

11. Degerfors IF

12. Halmstads BK

13. IK Sirius

14. Kalmar FF

15. Varbergs Bois

16. Östersunds FK