Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF-spelaren: ”Jag blev chockad”

Erdal Rakip och Pawel Cibicki tillsammans med Markus Rosenberg guldsäsongen 2017.Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Erdal Rakip.Foto: BILDBYRÅN
MFF-produkten Pawel Cibicki, nu i Elfsborg.Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Jonathan Levi i U21-landslaget - nu på lån i Elfsborg från RosenborgFoto: BILDBYRÅN

På söndag möter serieledande Malmö FF ett succéartat Elfsborg.

Två av de största anledningar till Boråslagets succé är Erdal Rakips gamla lagkamrater Pawel Cibicki och Jonathan Levi.

– Att han gick till Elfsborg kom från ingenstans, jag blev chockad, säger Rakip om Levi.

Det tog sju allsvenska omgångar.

Sedan var den allsvenska dunderfavoriten Malmö FF uppe i ensam serieledning.

Detta trots att flera spelare – av olika anledningar – ännu inte hunnit nå ens i närheten av toppformen.

En av dem är Erdal Rakip som långt in på försäsongen värvades in från Benfica.

– Det är ganska tidigt i säsongen, men det är viktigt att vara där uppe redan från början så man inte måste jaga ikapp. Det är bra att vi är etta, så får andra jaga oss i stället, säger Rakip som har hyllats av MFF-tränaren Uwe Rösler för att dag för dag ta viktiga steg i sin utveckling.

Den fyrfaldiga SM-guldvinnaren håller med.

– Jag tycker själv att jag känner mig lättare i kroppen nu och det känner jag även på träningarna. Inhoppet nu senast (mot Falkenberg, seger 2–1) kändes också bättre, jag märker att jag kommer in i det mer och mer.

Vad känner du själv fortfarande inte är exakt som du vill?

– Saken är den att jag vill göra poäng. Mål och assister. Komma in i den delen. Men man ska inte kräva för mycket. Det kommer sakta, sakta. Det är bara att jobba, så kommer det automatiskt.

 MFF mot Elfsborg i toppmöte

Hur har det varit rent känslomässigt att ha kommit hem?

– Det är kul att vara tillbaka, jag känner mig hemma här. Jag har kommit tillbaka och då har också glädjen kommit tillbaka, säger Erdal Rakip som poängterar hur livet utanför fotbollen har lyft.

– Jag vill försöka göra bra ifrån mig, men också må bra.

På söndag 17.30 väntar toppmöte mot överraskningslaget Elfsborg hemma på Stadion.

Ett Elfsborg där Rakips gamla MFF-polare Pawel Cibicki gör succé.

– Vi har inte haft så mycket kontakt sista tiden. Men nu kommer han säkert att höra av sig och jag kommer att skriva till honom och säga lycka till, till honom. Det ska bli kul att möta honom igen, det var senast när han var i Jönköping. Det blir ett spännande möte, säger Rakip som inte är förvånad över Elfsborgs lyft efter fjolårets allsvenska tolfteplats.

– De hämtade in flera bra spelare samtidigt så jag visste att det skulle gå bättre för dem nu än det gjorde förra året. De har många bra spelare, speciellt för konstgräset som de har där borta, där är de ganska duktiga.

Rakip tror på spännande match

Den som utöver Pawel Cibicki gjort störst succé i årets Elfsborg är Erdal Rakips före detta lagkamrat från U21-landslaget, mittfältaren Jonathan Levi bördig från skånska Glumslöv.

Att påstå att Erdal Rakip blev förvånad över att se Levi flytta från norska guldvinnarna Rosenborg till allsvenska bottenlaget Elfsborg är en rejäl underdrift.

– Han fick ändå spela i Rosenborg, han gjorde det bra där. Sedan att han gick till Elfsborg från ingenstans, jag blev chockad, säger Rakip.

Nu dras Jonathan Levi, som lånats från Rosenborg, med ljumskproblem och det är osäkert om mittfältaren kan komma till spel på söndag.

Erdal Rakip är dock förberedd på en tuff match mot Elfsborg.

– Det har gått bra för Levi, Pawel har det gått bra för och för hela Elfsborg. Vi får se den här matchen. Det blir spännande, säger Erdak Rakip.

 

Läs mer: Så spelar Malmö FF i Europa i sommar