Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF presenterar ny matchtröja – med ränder

Malmö FF:s matchtröja för säsongen 2020.Foto: Malmö FF / Malmö FF
Andes Christiansen (höger) byter från tröja 14 till 10.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Himmelsblått i randigt mönster och med guldiga detaljer.

Så ser det ut när Malmö FF presenterar sin nya matchtröja för den här säsongen.

Dessutom passar två spelare på att byta tröjnummer på ryggen – Guillermo Molins tar nummer 9 och Anders Christiansen nummer 10.

Planen är att den allsvenska säsongen ska dra i gång i juni efter att ha skjutits upp på grund av coronaviruset. Men redan nu kan Malmö FF visa upp sin nya matchtröja för säsongen.

Tröjan som precis som tidigare är framtagen av Puma är lika himmelsblå som förut, men nyheterna består bland annat av ett randigt mönster och guldfärgade detaljer – bland annat Puma-märket på bröstet och ordet ”Malmö” på kragen.

– Den nya matchtröjan känns speciell, modern och snygg på samma gång. Jag talar för alla i laget när jag säger att vi är nöjda med designen, materialet och passformen. Det här känns definitivt som en guldtröja och jag längtar efter att få spela i den, säger MFF:s Arnor Traustason till klubbens hemsida.

Tar Rosenbergs nummer

Damlaget kommer att börja bära den när seriesäsongen startar och herrlaget kommer att bära den i sin nästa tävlingsmatch.

– Det ska bli en ära att få bära tröjan som representant för Malmö FF. För mig betyder tröjan stolthet och gemenskap. Malmö som stad är tätt förknippad med vår himmelsblå färg och den här tröjan andas verkligen Malmö, säger MFF-spelaren Malin Gunnarsson till hemsidan.

I samband med tröjbytet passar både Guillermo Molins och Anders Christiansen på att byta tröjnummer på ryggen. Molins tar över nummer 9 efter klubbikonen och tidigare lagkaptenen Markus Rosenberg, som avslutade karriären efter förra säsongen. 

Anders Christiansen får i sin tur nummer 10 på ryggen, som senast ägdes av Carlos Strandberg.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/1240586317458800640