Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö FF planerar för straffavgörande

Johan Dahlin, Malmö FF. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT
Eden Hazard, Chelsea. Foto: DAVID KLEIN / REUTERS BILDBYRÅN

LONDON. Förutsättningarna inför returen på Stamford Bridge är glasklara. Malmö FF behöver göra minst två mål för att ta sig vidare.

Men laget förbereder sig även för fler scenarion. Går matchen till förlängning eller straffar har MFF en fördel, menar spelarna.

– Då har vi en fördel för vi har allt att vinna, säger Rasmus Bengtsson.

Malmö FF gjorde en mycket start insats hemma på Stadion mot Chelsea i den första matchen. Trots det lyckades Chelsea vinna matchen med 2-1 vilket sätter press på MFF inför returen på Stamford Bridge i kväll.

Förutsättningarna är klara. Malmö FF behöver minst göra två mål för att ta sig vidare till en åttondelsfinal i Europa League. Men i MFF förbereder man sig för alla tänkbara scenarion. Om matchen slutar 2-1 till MFF går den till förlängning och därefter eventuellt straffar. Då kan MFF dra fördel av situationen, menar flera av spelarna i laget.

– Uwe (Rösler) har kanske gått igenom det (straffsparkar) med vissa spelare men det är i så fall inget jag vet om. Skulle det bli förlängning och straffar så känns det som att vi har fördel eftersom vi har allt att vinna, säger Rasmus Bengtsson.

Hur sugen är du på att slå en femte och avgörande straff?

– Då slår jag den, utan tvekan.

Christiansen vill slå straffar för MFF

Om Rasmus Bengtsson utstrålar säkerhet gör Anders Christiansen exakt likadant.

– Jag tror att vi alla är sugna på att ta en straff. Det är inget vi har pratat om men jag tror att alla gärna tar en straff, konstaterar dansken.

Vill du ta första eller sista?

– Oj, jag vet inte. Jag tar gärna alla.

Malmö FF:s målvakt Johan Dahlin berättar att laget har gått igenom Chelseas straffsparkskyttar inför matcherna. Dahlin menar att han har koll utan att avslöja några detaljer inför matchen.

– Om jag har sett några svagheter så står jag inte här och talar om det, säger MFF-målvakten med ett leende.

Hur mycket har du studerat Chelseas straffskyttar?

– Vi har kollat och gått igenom det och vi kommer att göra det i kväll också. Vi kommer gå igenom de bitarna som vanligt inför match.