Foto: PATRICK SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: PATRICK SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PATRICK SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅNFoto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNFoto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Malmö på väg att värva succébacken

Publicerad

Eric Larsson har varit ryktenas man under en längre tid - och jagats av flera allsvenska toppklubbar. 

Enligt Kvällspostens uppgifter är nu Malmö FF nära att vinna dragkampen om Gif Sundsvalls högerback. 

- Jag har inte hört något om det och mitt fokus är på Gif Sundsvall, säger han. 

Gif Sundsvalls högerback Eric Larsson har varit ryktenas man under en längre tid. Såväl IFK Norrköping som danska Randers har varit intresserade av att värva 26-åringen - som dessutom scoutats av en rad andra utländska klubbar. 

Har utgående kontrakt

Larsson har en succésäsong bakom sig med Sundsvall där han varit en av lagets absolut viktigaste spelare med två mål och en framspelning hittills i allsvenskan. Han sitter på ett utgående kontrakt och är fri att prata med andra klubbar för tillfället. 

MFF leder jakten

Enligt Kvällspostens uppgifter är nu Malmö FF nära att göra klart med spelaren. Inget är helt klart och påskrivet men mycket talar för att MFF gör klart med Larsson från och med 1 januari 2018 - där han ses som en naturlig ersättare till Anton Tinnerholm som sitter på ett utgående kontrakt. Vill MFF ha loss spelaren redan i sommar måste de köpa honom från "Giffarna."

- Eric Larsson har varit en av våra nyckelspelare och det är naturligt att det finns ett intresse kring honom. Malmö FF har inte varit i kontakt med oss angående honom och jag personligen tycker väl att om Eric ska lämna Sundsvall är han redo för att gå utomlands, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom. 

"Inte hört någonting"

Spelaren själv säger sig inte känna till MFF:s intresse. 

- Jag har inte hört någonting om det. Jag har kontrakt med GIF Sundsvall och är inställd på att köra på här.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag