Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-medlemmar kräver svar på Zlatan-frågorna

Janne Andersson i möte med Zlatan
Zlatan Ibrahimovic var ett av samtalsämnena på Malmö FF:s medlemsmöte.
Foto: DANIELE BUFFA / BILDBYRÅN
Frågorna om Zlatan riktades till MFF:s vd Niclas Carlnén.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Varför hyllas han på klubbens sociala medier? Kommer hans loge försvinna?

När Malmö FF:s vd Niclas Carlnén svarar på frågor under ett medlemsmöte hamnar bland andra Zlatan Ibrahimovic i fokus.

– Det är klart att vi utvärderar det från år till år, säger Carlnén.

När Zlatan Ibrahimovic tilldelades Guldbollen i tisdags gick Malmö FF ut på sociala medier och gratulerade både honom och Robin Olsen som utsett till årets målvakt i svensk fotboll.

Agerandet från Malmö FF rörde upp känslor bland klubbens supportrar. När MFF höll ett digitalt medlemsmöte på torsdagskvällen fick vd:n Niclas Carlnén frågor om hur ledningen resonerat när Ibrahimovic och Olsen lyftes fram i klubbens egna kanaler.

– Zlatan Ibrahimovic och Robin Olsen får utmärkelser på Fotbollsgalan. Det är årets målvakt, årets forward och Guldbollen. De får det för att de är fantastiska fotbollsspelare – och de har spelat fotboll för Malmö FF. Oavsett synpunkter och vad man tycker så är det exceptionellt på det sättet som Zlatan spelat fotboll på vid 39 års ålder i en av Europas bästa ligor. Därför går vi ut och gratulerar dem, för den prestation de gjort, säger Carlnén.

Hade en bra relation med Zlatan

Samtidigt uttrycker Carlnén en förståelse för de MFF-supportrar som ifrågasätter. Han konstaterar:

– Min uppfattning är att vi hade en bra relation fram till delägarskapet offentliggjordes, som han har i Hammarby. Efter det blev relationen annorlunda för då blev vi konkurrenter. Vi ska vara bäst i Sverige och ledande i Norden, då kan ingen annan vara det.

På ett medlemsmöte i juni sa klubbens ordförande Anders Pålsson att Zlatan-logen på Stadion ska vara kvar tills vidare. Men han sa också att nya beslut kan fattas framöver och att det då är upp till den operativa ledningen att fatta dem. När Carlnén nu får frågan om logen ska vara kvar eller inte så ger han inget definitivt svar.

– Det är en väldigt specifik fråga och det är klart att vi utvärderar det från år till år. Det finns inga beslut tagna gällande det så vi får vänta och se vad vi tar för beslut längre fram, säger Carlnén.

Zlatan: "Siktar på en guldboll vid 50 års ålder också"