Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF kallar hem Anel Ahmedhodzic

Anel när han återvände till MFF januari 2019.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Anel är just nu i väg med landslaget.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Anel Ahmedhodzic återvänder till Malmö FF.

MFF kallar hem landslagsbacken med omedelbar verkan från danska superligaklubben Hobro IK. 

– Det känns riktigt bra att komma tillbaka till Malmö FF och jag ser mycket fram emot säsongen, säger han till MFF:s hemsida

Anel Ahmedhodzic är tillbaka i moderklubben Malmö FF. 

Mittbacken som har varit utlånad till danska superligaklubben Hobro IK sedan i somras återvänder till MFF. 

– Anel har gjort det väldigt väldigt bra i Hobro IK, spelat nästan varje match och varit tongivande. Nu känner vi att det är dags för honom att komma hem och konkurrera om en plats här i Malmö FF. Både vi och Anel är övertygade om att detta är rätt steg för honom, säger Daniel Andersson till klubbens hemsida. 

Anel Ahmedhodzic har även spelat i Nottingham Forest FC från 2016-2019, då han återvände till MFF som han spelade med under vårsäsongen fram till utlåningen.

Just nu är mittbacken med på svenska landslagets januariturné. 

– Det känns riktigt bra att komma tillbaka till Malmö FF och jag ser mycket fram emot säsongen. Jag känner att jag har utvecklat mitt försvarsspel i Danmark och anpassat mig till A-lagsfotboll, säger han till MFF:s hemsida. 

Anel Ahmedhodzic har spelat 19 matcher i Danmark under hösten. 

Besvikelse i danska klubben

Även om säsongen gått fint för Anel Ahmedhodzic själv så har Hobro haft det riktigt kämpigt i den danska Superligan. Klubben hotas av nedflyttning, och har inte vunnit en enda ligamatch sedan den 15 september.

– Målet är att stanna kvar men det kommer bli svårt. Vi har kryssat typ 12 matcher av 20 och vi måste börja förvandla kryssen till vinster, berättade Anel för Kvällsposten häromdagen. 

Hobros sportschef Jens Hammer Sørensen är uppenbart besviken över att MFF kallar tillbaka spelaren redan nu. 

– Anel har varit en riktigt bra spelare för oss den här säsongen och vi hade hoppats att han skulle slutföra låneavtalet och spela här under de kommande sex månaderna. Så vi är ledsna att han redan återvänder till Malmö nu, men vi måste acceptera det och nu ser vi framåt, säger han till klubbens hemsida