Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF förlänger med succéspelaren

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Från utlån rakt in i Jon Dahl Tomassons startelvor mot Wolfsburg.

Nu förlänger Anel Ahmedhodzic, 21, sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

– Det ingår i vår strategi att ta fram egna produkter och Anel är ett idealiskt exempel, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Den i dag 21-åriga Anel Ahmedhodzic började spela för Malmö FF som sexåring.

Efter en sejour i engelska Nottingham värvades mittbacken tillbaka till MFF inför 2019, men i den tuffa konkurrensen lånades han ut till danska Hobro.

Inför årets säsong och under nye tränaren Jon Dahl Tomasson hämtades Ahmedhodzic tillbaka och har gått rakt in i startelvan.

Nu är Malmö FF och mittbacken överens om ett nytt kontrakt.

Det gamla sträckte sig till och med 2022 medan det nya löper ytterligare ett år, till och med säsongen 2023.

– Det känns jättebra att förlänga kontraktet med Anel med ytterligare ett år. Det är en Malmökille som vi tror mycket på. Med huvudspelet, snabbheten och passningsfoten har han alla egenskaper man bör ha som mittback. Han kan fortfarande utveckla många delar i sitt spel, men samtidigt har han också visat att han tagit stora kliv, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Det ingår i vår strategi att ta fram egna produkter och Anel är ett idealiskt exempel med tanke på att han gått hela vägen från fotbollsskolan till A-laget. Att han förlänger kontraktet visar att han känner för klubben och att han tycker det är viktigt att ta saker och ting i rätt takt.

Längtar efter att få spela igen

Anel Ahmedhodzic var uttagen på landslagets januariturné där han också debuterade i A-landslaget. 

Mittbacken är nöjd över hur han utvecklats som spelare efter återkomsten till Malmö FF 2019.

– Utlåningen till Hobro funkade perfekt. Jag fick spela match efter match och prestationerna blev hela tiden bättre. Efter utlåningen har det fortsatt att gå bra. Men det är tråkigt vad som händer just nu, saknaden efter fotbollen är stor. Jag längtar efter att få komma i gång igen och spela framför supportrarna, säger Ahmedhodzic i pressmeddelandet.

Malmö FF:s herrtrupp är just nu på en två veckor lång semester.

På måndag 6:e april återupptar laget träningen igen.


Här håller allsvenska laget i gympapass – för äldre i karantän

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.