Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö FF förlänger avtalet med talangen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF förlänger avtalet med Teddy Bergqvist.

Lärlingskotraktet förlängs till den 31 december 2018.

– Teddy Bergqvist var ung när han kom upp i A-truppen och har haft en stadig utveckling sedan dess, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, i ett pressmeddelande.

Teddy Bergqvist, 18, skrev på lärlingskontraktet med Malmö FF den 1 december 2015 och gjorde sedan debut i A-laget i oktober ett år senare.

Under den pågående säsongen har han varit utlånad till Åtvidaberg. Och nu står det alltså klart att han återvänder till klubben efter att säsongen avslutats. Det blir då ytterligare ett år som lärling i himmelsblått.

– Under utlåningen till Åtvidabergs FF har vi sett att han fått viktig erfarenhet och att han fortsatt att utvecklas. Han är en glad kille med mycket energi och är en spelare som vi tror på och hoppas kunna ta ytterligare steg under nästa år, säger Daniel Andersson om den nu 18-årige anfallaren.

Lyckad tid i Åtvidaberg

Teddy Bergqvist själv är nöjd med tiden i Åtvidaberg och ser nu framemot att återvända till Malmö.

– Jag tycker att det här är rätt beslut för mig. Det har varit bra med utlåningen. Jag tror det är jätteviktigt att känna att man håller i 90 minuter på seniornivå. Jag vill gärna fortsätta min utveckling i MFF och försöka slå mig in i matchtruppen och få spela så mycket som möjligt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!