Pavle Vagic får behandling. Foto: Ludvig Thunman / BildbyrånPavle Vagic får behandling. Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån
Pavle Vagic får behandling. Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån
Pavle Vagic. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNPavle Vagic. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Pavle Vagic. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF-anfallare knäskadad i Florida

Publicerad

Arnor Traustason närmar sig comeback.

För Pavle Vagic inleddes Floridalägret däremot med en tung smäll.

– Han fastnade med foten i gräset och fick en liten stukning av knäleden, säger sjukgymnasten Jesper Robertsson.

När Arnor Traustason mötte Indonesien med Islands landslag i mitten av januari råkade mittfältaren ut för en lårskada som hållit honom borta från spel sedan dess.

På plats i Florida har Traustason ökat sin träningsgrad och nu ger sjukgymnasten Jesper Robertsson positiva besked.

– Han fick ett riktigt tufft pass i dag med högre hastighet och mer okontrollerade moment. Han följer återgångsplanen och vi hoppas ha honom i full träning här under lägret, säger Robertsson.

Pavle Vagic knäskadad

För Pavle Vagic ser det desto dystrare ut. Den nyblivna 18-åringen skadade sig under en skottövning när Malmö FF på onsdagsförmiddagen genomförde sitt första intensiva träningspass på IMG Academy i Bradenton.

– Vi har undersökt honom och knäleden är helt stabil vilket betyder att det inte är några ledbandsskador. I det momentet blir det att man klämmer till knäleden, eller menisken i knäleden och det är det som gör ont, säger Robertsson.

Det är i nuläget oklart när Pavle Vagic kan vara tillbaka i spel.

– Nu handlar det om att ta det dag för dag och se hur snabbt vi kan få bort den här retningen. Vi bedömer det inte som något allvarligt men hur snabbt han är tillbaka vet vi inte.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag