Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mållös premiär för fjolårets succélag

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Mjällby och Varberg delade på poängen i den allsvenska premiären. 

Matchen slutade 0-0 på ett blåsigt och regnigt Strandvallen. 

Närmast mål kom Mjällbys Jacob Bergström i den första halveken men bollen letade sig utanför stolpen. 

– Man vill ju dra i gång den här skiten och skit blev det, det var ingen rolig match det här, säger Bergström i Discovery plus. 

Det var fjolårets två nykomlingar som drabbade samma i premiären då Mjällby tog emot Varberg på ett blåsigt Strandvallen. 

Matchen bjöd på mycket kamp och få målchanser. 

”Skit blev det”

Med vinden i ryggen var det Mjällby som var närmast under de första 45 minuterna. Närmast mål var Jacob Bergström som i den 32 minuten vann bollen vid kortlinjen, rundade August Strömberg men inte lyckades få in bollen i mål då han prickade Varbergs Joakim Lindner som kastade sig uppoffrande och täckte ut till en hörna.  

– Man vill ju dra i gång den här skiten och skit blev det, det var ingen rolig match det här, säger Bergström i sändningen.

I den andra halvleken var det Varberg som hade medvind och som förde spelet högre upp i banan. De heta målchanserna uteblev dock och att matchen blev mållös kändes fullt logiskt. 

– Det blir mycket uppställd spel, det handlar om att vinna andrabollar, säger Mjällbys tränare Alf Westerberg som ledde laget i Christian Järldlers frånvaro i Discovery plus. 

– Vi kommer knappt över på deras planhalva i den andra halvleken och det var samma för dem i den första, säger Bergström. 

Varbergs Jon Birkfeldt delade motståndarnas analys om att det var logiskt och rättvist med ett oavgjort resultat.

– En poäng borta mot Mjällby är väl inte fy skam när det ser ut så här, säger han i sändningen.